Openbaar muziekexamen door Suze en Niek bij Jubal

Persberichten

Op vrijdag 23 februari is er een openbaar examenconcert van twee leerlingen van Jubal Varsseveld op het hoogste amateurniveau (D-diploma).

Twee kandidaten van 17 jaar

Niek en Suze zijn beide 17 jaar en zijn allebei al zo’n 10 jaar muzikant. In die tien jaar hebben ze een heel opleidingstraject doorlopen met muzieklessen en samenspel in de diverse (opleidings)orkesten. Niek Smees hoopt na deze avond zijn D-diploma slagwerk te behalen en Suze van Eerden haar D-diploma dwarsfluit. Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium.

Gevarieerd programma

Het programma van de avond is zeer gevarieerd. De kandidaten treden zowel solo, in duo’s en trio’s en met pianobegeleiding op. En door beide kandidaten zal een werk worden uitgevoerd begeleid door het A-orkest. Het volledige programma is terug te vinden op de website.

Organisatie door leerlingen zelf, beoordeling op de avond zelf

Het examenconcert is een zogenaamd ‘recital’ examen. Dat betekent dat het hele programma door de kandidaat zelf is samengesteld. Ook de organisatie van het concert is in handen van Suze en Niek zelf. Een hele klus dus, naast de voorbereiding op het examen zelf.

Het muzikale spel van de kandidaten wordt ter plekke beoordeeld door de aanwezige examinatoren. Na afloop van de uitvoering zullen zij zich terugtrekken voor kort beraad. In de tussentijd zal het A-orkest enkele nummers uitvoeren (en loopt de spanning op….). Direct daarna wordt bekend gemaakt of het examen met succes is afgelegd en of het diploma is behaald.

Tijd en locatie

Het concert vindt plaats op vrijdag 23 februari 2024 in de Grote Kerk te Varsseveld en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis; een vrije gift wordt door de kandidaten zeer gewaardeerd. Meer informatie over het concert en de muziekvereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Christel Wevers (06 50 97 64 58 / info@jubalvarsseveld.nl).

Tags :

Persberichten

Share This :