Nieke en Annerieke doen openbaar muziekexamen bij Jubal

Persberichten

Op vrijdag 21 april a.s. geven twee leerlingen van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een openbaar examenconcert. Ze worden daarbij deels begeleid door het A-orkest van Jubal. De kandidaten horen grotendeels op de avond zelf al of ze geslaagd zijn of niet.

Twee meiden op hoog niveau

De twee examenkandidaten van de avond zijn Nieke Kodde (hoorn, 19 jaar) en Annerieke Reusen (fluit, 16 jaar). Ze doen allebei openbaar D-examen. Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium. “We zijn erg trots op beide examenkandidaten”, aldus voorzitter Mark Jansen, “en ons opleidingsprogramma dat dit mogelijk maakt”.

Mooie bekroning op muziekopleiding

Beide meiden zijn al jaren lid van Jubal: Nieke sinds 2006 en Annerieke sinds 2011. In die periode hebben ze muziekles bij Jubal gevolgd bij hun docenten Gerjo Seesink (koper) en Olivier Bruning (fluit). Nieke heeft in 2014 haar C-diploma gehaald en tussendoor een korte pauze genomen van muziekles, Annerieke heeft vorig jaar bij het vorige openbaar examenconcert haar C-diploma gehaald.

Solowerk onder begeleiding A-orkest

De meiden treden zowel individueel als gezamenlijk op. De examenkandidaten voeren daarnaast nog een solowerk uit onder begeleiding van het A-orkest. Het betreft de volgende werken:

  • Divertimento for Flute” van Alfred Reed. De solist bij dit werk is Annerieke Reusen.

  • Cape Horn” van Otto M. Schwarz. De solist bij dit werk is Nieke Kodde.

Uitreiking van diploma’s op de avond zelf

De examenkandidaten worden ter plekke beoordeeld door de aanwezige examinatoren. “De diploma’s voor de D-examens worden nog op de avond zelf uitgereikt”, legt leerlingencoördinator Alwi Siebers uit. “Een extra spannende avond dus voor onze examenkandidaten”. De avond staat daarmee bijna volledig in het teken van de solisten.

Tijd en locatie

Het concert vindt plaats op vrijdag 21 april in de Grote Kerk te Varsseveld en begint om 20.30 uur. De toegang bedraagt €7,50 p.p. Meer informatie over het concert en de muziekvereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Judith Krajenbrink (06 10 49 19 93 / info@jubalvarsseveld.nl).


Tags :

Persberichten

Share This :