Muzikale uitdagingen in voorjaarsconcert Jubal Varsseveld

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 21 maart 2015 organiseert muziekvereniging Jubal uit Varsseveld haar voorjaarsconcert. Het thema is “muzikale uitdagingen”. Die uitdaging is gelegen in de voorbereiding op het concours van zowel de malletband als het A-orkest, het openbaar D-examen van de 17-jarige Bente Rootmensen en de swingende muziek van het B-orkest.

Dubbel concours
Komend najaar gaan zowel de malletband (slagwerkgroep) als het A-orkest van de vereniging op concours. Tijdens die muziekwedstrijd presenteren de orkesten zich voor een jury voor een (hopelijk goede) beoordeling.

"Een concours is een spannende tijd voor de muzikanten. Voor veel leden van de malletband is het zelfs de eerste keer dat ze op concours gaan. Het is mooi dat we als vereniging samen toeleven naar deze twee evenementen”, aldus voorzitter Mark Jansen.

De voorbereiding op de concoursen zijn al begonnen. “Een deel van het programma van het voorjaarsconcert bestaat uit werken die mogelijk ook op het concours zullen worden uitgevoerd”, aldus Henk-Jan Heijnen, de dirigent van het A-orkest. “We zijn erg benieuwd wat het publiek van deze muziek vindt. Mede dankzij die input en onze eigen ervaringen, gaan we vervolgens verder werken aan het instuderen van de muziek.”, aldus Marius Bongers, dirigent van de Malletband.

Behalve de concoursmuziek staat er uiteraard ook andere muziek op het programma. Zowel de malletband als het A-orkest presenteren een afwisselend en afgewogen muzikaal programma (zie voor details de site).

Openbaar examen
Voor Bente Rootmensen (17 jaar) is zaterdag 21 maart extra spannend. Ze gaat die dag namelijk op voor het praktijkexamen op klarinet op D-niveau. Dit is het hoogste niveau voor amateurs. Overdag vindt het besloten gedeelte van het praktijkexamen plaats. 's Avonds zal Bente het Concertino voor klarinet en orkest (opus 26) van Carl Maria von Weber uitvoeren. In dit werk uit 1811 wordt een statig en rustig thema afgewisseld met een vrolijke en opzwepende melodie. De klarinet komt in dit prachtige solowerk helemaal tot haar recht. Bente wordt bij het solowerk begeleid door het A-orkest.

Swingende afsluiting door het B-orkest
Het programma wordt afgesloten door het B-orkest, onder leiding van dirigent Gerjo Seesink. Dit opleidingsorkest heeft uitdagende muziek op het programma staan, zoals “Sir Duke” van Stevie Wonder. De jeugd sluit het concert zo op swingende wijze af.

Datum, locatie, toegang en volledige programma
Het concert vindt plaats op zaterdagavond 21 maart 2015 in de Grote Kerk te Varsseveld. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro p.p.. Donateurs hebben gratis toegang; het is mogelijk om ter plekke donateur te worden en zo te besparen op de toegangsprijs. Het volledige programma van het concert, met alle te spelen werken, wordt binnenkort op de website en op Facebook geplaatst. Zie hiervoor www.jubalvarsseveld.nl of www.facebook.com/jubalvarsseveld. Stuur voor meer informatie een mail naar info@jubalvarsseveld.nl.

–—————————————-
Noot voor de pers. Neem voor meer informatie over dit concert contact op met voorzitter Mark Jansen (voorzitter@jubalvarsseveld.nl / 06 48 35 10 42).

Tags :

Persberichten

Share This :