Muziekvereniging Jubal viert 75-jarig jubileum

Persberichten

Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld bestaat 75 jaar en dat wordt groots gevierd. In dit jubileumjaar staan allerlei activiteiten op het programma, waaronder een reünie voor iedereen die bij Jubal betrokken is, of is geweest.

Kerkdienst en reünie op de verjaardag

De verjaardag van Jubal – 18 februari 2018 – valt op een zondag. Op die dag verleent Jubal ‘s morgens eerst haar medewerking aan een oecumenische kerkdienst in de Grote Kerk in Varsseveld. Het thema van die dienst is ‘Muziek verbindt’.

Verjaardagsfeest en reünie

Die middag is het om 14.00 uur tijd voor het grote verjaardagsfeest in het Borchuus. Iedereen die bij Jubal betrokken is, of is geweest, wordt van harte uitgenodigd! Het belooft een gezellige middag te worden en een weerzien met oude bekenden. Er wordt historisch beeld- en geluidsmateriaal getoond en de huidige (jeugd)leden van Jubal treden op.

Op zoek naar oud-leden

We zijn heel druk geweest met het verzamelen van namen en gegevens van mensen die vroeger betrokken waren bij Jubal”, legt Lidy Wassink-Klanderman uit. “Lidy en ik hebben meer dan 600 namen weten te verzamelen, soms ook met e-mailadressen erbij”, vult Erwin Heersink aan. “Uiteindelijk zijn er bijna 400 e-mails de deur uit gegaan. Op dit moment hebben we al ruim 60 aanmeldingen en we verwachten er nog wel een paar meer.”

Jubal benadrukt dat er mogelijk mensen zijn die nog niks gehoord hebben van de reünie. “We hebben niet van iedereen een actueel e-mailadres kunnen achterhalen”, legt Lidy uit. Uiteraard is iedereen welkom die ooit bij Jubal betrokken was. Meer informatie over de reünie is te vinden via www.jubalvarsseveld.nl/reunie of door telefonisch contact op te nemen met Erwin Heersink op (0315) 24 46 18.

Jubileumconcert in schouwburg Amphion

Het jubileumjaar wordt afgesloten met een groots concert in schouwburg Amphion op zaterdag 17 november. Het betreft een gezamenlijk concert van Jubal en het – eveneens jubilerende – Varssevelds Mannenkoor (140 jaar).

VMK en Jubal presenteren die avond een theatershow met prachtige muziek, uiteenlopend van intieme solo’s tot bombastische totaalwerken. Aan het programma wordt verder medewerking verleend door diverse solisten (nog bekend te maken). De regie van de avond is in handen van Richard Sprokkereef. Het koor staat onder leiding van Wim Ruessink en het orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Diverse andere activiteiten

Gedurende het jubileumjaar staan er nog diverse activiteiten gepland. Het totale overzicht aan activiteiten van het jubileumjaar is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/jubileum.

Over muziekvereniging Jubal

Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld is de grootste muziekvereniging uit de gemeente Oude IJsselstreek. Het is een bloeiende vereniging met een groot harmonieorkest dat op hoog niveau speelt en vier opleidingsorkesten. Het ledenaantal schommelt al jaren rond de 100. De gemiddelde leeftijd ligt op 28,3 jaar en de helft van de leden is zelfs jonger dan 25 jaar. Dat de leden zo jong zijn komt door de succesvolle jeugdopleiding van Jubal. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.

 

Noot voor de pers. Neem voor meer informatie over het jubileumjaar van Jubal contact op met de secretaris Judith Krajenbrink (06 10 49 19 93 / info@jubalvarsseveld.nl) of de voorzitter Mark Jansen (06 48 35 10 42 / voorzitter@jubalvarsseveld.nl). Een interview met jeugdige of juist de senior leden behoort tot de mogelijkheden.

Tags :

Persberichten

Share This :