Muziekopleidingen bij muziekvereniging Jubal

Persberichten

Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld start in september weer met haar muziekopleidingen. Jubal biedt hierbij voor elk wat wils in een helder traject. Dit traject begint meestal in groep 4 van de basisschool met algemene muzikale vorming. Onder leiding van een docent wordt in kleine groepjes het notenschrift geleerd met behulp van de blokfluit. Ook komt de leerling hierbij al vroeg in aanraking met wat het is om samen te spelen met anderen, wordt de ontwikkeling van gevoel voor ritme gestimuleerd en is er veel ruimte voor eigen creativiteit.

Na twee jaar blokfluit spelen mogen de leerlingen een instrument kiezen dat beschikbaar is, en die ze daarna willen leren bespelen. Grofweg wordt er gekozen tussen de instrumenten van een harmonieorkest (hout- en koperinstrumenten en slagwerk), of dat van de malletband (ritmisch en melodisch slagwerk).

Dit uitkiezen gebeurt altijd in het bijzijn van muzikanten die het instrument al spelen, vaak zelf ook nog leerling. Op deze manier kan de leerling een goed beeld krijgen van het instrument en op een prettige wijze tot een keuze komen.

Onder leiding van een professionele docent krijgt de leerling vervolgens wekelijks individueel les op het gekozen instrument.

Al na een half jaar mogen de leerlingen die gekozen hebben voor een instrument van de harmonie, meespelen in het C-orkest. Samen met leeftijdsgenootjes wordt hier gewerkt aan leuke en eenvoudige muziek. Ook wordt de muziektheorie bij dit orkest direct in de praktijk gebracht op een prettitge manier.

Zijn de leerlingen verder gevorderd dan stromen ze door naar het B-orkest. Bij dit orkest is het opnieuw de bedoeling het samenspel te bevorderen, alleen ligt het niveau ditmaal weer wat hoger. Bovendien is dit orkest grootschaliger. Na het behalen van het B-diploma mogen de leerlingen meespelen met het A- of het ‘grote’ orkest.

Voor de leerlingen van de slagwerkinstrumenten geldt dat zij na het behalen van het A-diploma mogen meespelen in de malletband. Aangezien de malletband kleinschaliger is bestaat er geen aparte groep voor leerlingen. Bij de malletband krijgt de leerling in plaats daarvan wat meer de tijd om te wennen aan het samenspelen, zodat wanneer de leerling er klaar voor is hij mee kan doen met de optredens.

Na de zomervakantie gaan de blokfluitlessen op maandagmiddag van start en worden begeleid door Gerjo Seesink.

Voor meer informatie kunt u op de website van Jubal een kijkje nemen. Deze is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.

Voor opgave van muzieklessen kunt u contact opnemen met Alwi Siebers, te bereiken op (0315) 29 84 98.

Volwassenen zijn ook van harte welkom.
Tags :

Persberichten

Share This :