Muziek Maak Je Zelf andermaal groot succes bij Jubal

Persberichten

Varsseveld – De muziekopleiding voor kinderen van de basisscholen, ‘Muziek Maak Je Zelf’, georganiseerd door Jubal, is andermaal een groot succes. Zaterdag 18 april a.s. geven vijftien jeugdige kandidaten een echt concert, en staan daarmee aan het begin van een muzikale carrière.

Over Muziek Maak Je Zelf
‘Muziek Maak Je Zelf’ is een cursus, waarin kinderen een muzikale basis krijgen voor het bespelen van een instrument. Onder leiding van ervaren leerkrachten uit het basisonderwijs en het muziekonderwijs hebben de leerlingen zeer gevarieerde lessen aangeboden gekregen. In een periode van circa 15 weken hebben ze Jubal en de instrumenten leren kennen. Ook hebben ze enkele noten op de blokfluit geleerd en hebben ze samen gezongen. Maar ze hebben vooral ervaren, dat samen muziek maken heel erg leuk is!

Scholenproject

Ter introductie van het ‘Muziek Maak Je Zelf’ project hebben een groot aantal leden van Jubal in november een concert gegeven op diverse scholen in Varsseveld en haar omgeving. Tijdens dit concert werd het verhaal van de rattenvanger van Hamelen muzikaal uitgebeeld. Na afloop van het concert werden de leerlingen van de scholen uitgenodigd om mee te doen met het ‘Muziek Maak Je Zelf’ project.

Veel animo

In 2008 mocht Jubal trots zijn op 9 leerlingen die aan dit project deelnamen. Inmiddels hebben 7 leerlingen een instrument gekozen dat ze bij Jubal leren bespelen. Ze maken nu al deel uit van het C-orkest! Dit jaar zullen maarliefst 15 leerlingen hun kunnen presenteren. Natuurlijk hoopt de vereniging dat ook deze leerlingen volgend jaar hun bijdrage zullen leveren aan het volgende leerlingenconcert. En zoals het er nu uitziet, kunnen we opnieuw rekenen op een grote aanwas.

Slotmanifestatie

Ter afsluiting van de cursus dit jaar geven de kinderen een heus concert! Zaterdag 18 april is het zover. Vanaf 15.00 uur ’s middags laten ze zien wat ze allemaal hebben geleerd. Daarnaast zal ook het C-orkest van Jubal een optreden verzorgen, en zullen diverse instrumenten apart worden belicht. Na afloop van het concert krijgen de leerlingen van Muziek Maak Je Zelf een echt diploma, en mogen ze een instrument kiezen dat ze bij Jubal willen gaan bespelen.

Informatie

De toegang voor het Muziek Maak Je Zelf concert op 18 april is gratis. Het concert vindt plaats in De Borch, begint om 15.00 uur en is ca. 16.30 uur afgelopen. Tijdens deze middag kan tevens informatie worden ingewonnen over de nieuwe cursus die januari 2010 van start gaat. Opgave voor de nieuwe cursus is tevens mogelijk. Kom op tijd, want vol is vol!

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Seesink, secretaris van Christelijke Muziekvereniging Jubal, e-mail jolanda@jubalvarsseveld.nl

Tags :

Persberichten

Share This :