“Lord of the Rings”: Concert in spannende, mysterieuze sferen

Persberichten

Varsseveld – Onder de titel “Lord of the Rings” verzorgt Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een avondvullend concert met prachtige verhalende muziek.

Tijdens het concert zijn er optredens van het slagwerkensemble en het A-orkest van de vereniging. Beide verenigingsonderdelen hebben een programma voorbereid met verhalende, uitdagende, maar vooral ook heel boeiende muziek.

Het slagwerkensemble onder leiding van Edwin Rosmulder belooft u spannende, mysterieuze sferen en meeslepende harmonische lijnen. Het ensemble voert vier werken uit. Het mythische Noardewyn, brenger van gure poolkou maar ook van grandioze verstilde sneeuwlandschapppen. Dit werk is gecomponeerd voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Witch Hunt, een spannend verhaal over de middeleeuwse heksenvervolging. Interstellar, de filmmuziek van Hans Zimmer bij de adembenemende film over een groep astronauten die ver buiten onze Melkweg een plek zoekt om te overleven. En Stranger Music, van de populaire sinistere Netflix-serie Stranger Things.

Het titelwerk van de avond zal worden verzorgd door het A-orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen. “The Lord of the Rings” is een compositie voor symfonieorkest of harmonieorkest van de Nederlandse componist Johan de Meij uit 1988. Het werk was zijn eerste compositie voor harmonieorkest. Het werk is gebaseerd op het boek In de ban van de ring, van J.R.R. Tolkien. De symfonie bestaat uit vijf delen, die elk een personage of een belangrijke gebeurtenis uit het boek illustreren: (1) Gandalf (The Wizard), (2) Lothlórien (The Elvenwood), (3)  Gollum (Sméagol), (4) Journey in the Dark en (5) Hobbits. De verschillende delen worden ingeleid door de inspirerende spreker Kjell Vogel. Kjell zal de bezoekers steeds per deel meenemen in het wereldberoemde verhaal. Door de combinatie van het verhaal en de prachtige muziek waant de bezoeker waant zich zo al snel in de fantasiewereld van het prachtige boek.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld. Aanvang van het concert is om 20.00u. De toegang bedraagt 7,50 euro.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met de secretaris Christel Wevers: 06-50 97 64 58 / info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :