Kerstconcert met topzangeres Maartje Waanders in Grote Kerk te Varsseveld

Persberichten

Op vrijdagavond 23 december 2016 organiseert Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld in de Grote Kerk te Varsseveld een luxe aangekleed kerstconcert met als solist zangeres Maartje Waanders.

Avond in kerstsfeer

Het kerstconcert is een avondvullend programma dat geheel in het teken van kerst staat. De Grote Kerk in Varsseveld wordt speciaal voor deze avond aangekleed in kerstsfeer, onder meer door bijzondere lichteffecten met de professionele licht- en geluidsinstallatie van T3. “De lichteffecten ondersteunen de muziek en geven een fantastische sfeer in de kerk”, aldus dirigent Henk-Jan Heijnen. “Al bij binnenkomst is er het ‘wow-gevoel’ en dat zal de rest van de avond blijven hangen.

Afwisselend muzikaal programma

Jubal heeft een afwisselend muzikaal programma samengesteld. Er staan enkele klassieke werken op het programma, zoals “La Passió de Christ” van de componist Ferrer Ferran. Het grootste deel van het programma zal echter in het teken staan van populaire muziek, zoals “Merry Christmas Baby” van Bruce Springsteen, “Hallelujah” van Barlowgirl en “Jingle Bells” van Barbara Streisand. De meeste nummers zullen worden uitgevoerd door het A-orkest. Enkele nummers worden door een combo onder leiding van Dennis Weelink uitgevoerd.

Regionaal muzikaal talent

De solist van de avond is Maartje Waanders. Zij zal de zangpartij vertolken bij alle nummers. Maartje Waanders studeerde in 2003 cum laude af aan het conservatorium te Arnhem in de richting ‘Zang Pop & Jazz. Later behaalde ze ook haar masterdiploma aan dezelfde opleiding. Maartje treedt in de regio veel op als solist bij orkesten en koren. Ze zingt zelf in enkele coverbands, een Franstalig combo en een a capalla trio. Maartje is verder bekend als een van de backing vocalists van Johnny Logan. Op het internationale congres van zangdocenten (ICTV) te Parijs in 2009 werd Maartje gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen. De Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen was lyrisch over het optreden: “Nederland mag trots zijn op een zangeres als Maartje”, zo was later in hun bulletin te lezen. Voorzitter Mark Jansen kan dit alleen maar beamen: “Ik heb Maartje eerder bij een projectorkest horen zingen en had toen bij diverse nummers kippenvel”.

Vervolg op succesvol concert vijf jaar geleden
Precies vijf jaar geleden organiseerde Jubal een soortgelijk kerstconcert. De solist was toen Rutger de Vries uit Winterswijk. “De kaarten voor dat concert waren ruim vooraf al uitverkocht”, aldus secretaris Judith Krajenbrink. “Alle reden dus om dit keer op tijd de kaarten te bestellen”. Op YouTube zijn filmopnames van toen na te kijken. Daar zijn ook de prachtige lichteffecten goed terug te zien.

Voorverkoop met 20% korting

Kaarten voor het concert kosten € 15,00. Er zijn alleen zitplaatsen. Tijdens de voorverkoop zijn kaarten met 20% korting te verkrijgen. Een kaartje kost tijdens de voorverkoop dus nog slechts € 12,00 per stuk. De voorverkoop vindt plaats via de website van Muziekvereniging Jubal (www.jubalvarsseveld.nl). Vanaf de homepage kan direct in de rechter kolom worden doorgeklikt naar de bestelpagina. Er kan eenvoudig via iDEAL worden betaald.

Programma en meer informatie

Het kerstconcert begint om 20.30 uur. De kerk is open vanaf 20.00 uur.

Meer informatie over het kerstconcert, zoals filmpjes van alle deelnemende muzikanten, is te vinden in de agenda op de website van Jubal: www.jubalvarsseveld.nl.

–————

Noot voor de pers: via www.jubalvarsseveld.nl/pers zijn foto’s van Maartje Waanders en het A-orkest te downloaden. Neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer: (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

 

Tags :

Persberichten

Share This :