Jubal met voorjaarsconcert eerste concert in nieuwe Borchuus

Persberichten

Varsseveld – Christelijke Muziekvereniging ‘Jubal’ organiseert op 2 april a.s. haar traditionele voorjaarsconcert. Het concert vindt plaats in het recent geheel gerenoveerde ‘Borchuus’.

Avondvullend programma

Voor de pauze treden de Malletband en het B-orkest op. Het B-orkest, onder leiding van Gerjo Seesink, zal de avond openen met een prachtig muzikaal programma dat later dit jaar zal worden uitgevoerd tijdens haar concertreis te Oelsnitz. De Malletband speelt een gevarieerd programma met onder andere werken van John Williams en Jacques Offenbach. Daarnaast zullen ook enkele bewerkingen van haar dirigent Marius Bongers worden uitgevoerd.

Het A-orkest van Jubal brengt u in Spaanse sferen. Het orkest voert onder meer het bekende werk “La viuda valenciana” (The Valencian Widow) van de Russisch-Armeense componist Chatsjatoerjan uit. Dit is een meerdelige suite over de gelijknamige komedie van de Spaanse schrijver Lope de Vega (1562). Natuurlijk kan ook de Spaanse dans- en muziekstijl “pasodoble” met zijn typische levendige marstempo, duidelijke accenten en dynamische verschillen niet op deze Spaanse avond ontbreken. In deze categorie voert het A-orkest onder meer “Puenteareas” van Soutullo (Spanje, 1880) en “El torico de la cuerda” van Alarcón (Spanje, 1972) uit. De eerstgenoemde pasodoble gaat over de gelijknamige gemeente in het Galicische deel van Spanje en de tweede is geschreven naar aanleiding van een jaarlijks stierenvechtenfestival in het Spaanse Chiva. Het orkest staat onder de artistieke leiding van Henk-Jan Heijnen uit Winterswijk.

Eerste concert in het nieuwe ‘Borchuus’

Het voorjaarsconcert vindt dit jaar plaats in het onlangs geheel gerenoveerde gebouw ‘Borchuus’ (voorheen: ‘de Borch’). Het is daarmee de eerste keer dat een orkest plaatsneemt op het podium in deze prachtige nieuwe zaal in het centrum van Varsseveld.

Informatie en kaarten

De zaal is open vanaf 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 5,00. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart. Vooraf en tijdens de pauze is er gelegenheid tot koffiedrinken in de prachtige Agora, dé ontmoetingsplek van het Borchuus. Wilt u meer weten over dit prachtige concert en onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Thera Lammers (secretaris) op telefoonnummer: (0315) 79 50 17 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :