Jubal geselecteerd voor deelname muzikaal TV programma

Persberichten

Varsseveld – Vanuit ca. 55 aanmeldingen is muziekvereniging Jubal geselecteerd voor deelname aan een nieuw televisieprogramma van TV Gelderland. In dit programma wil men blaasmuziek onder de aandacht brengen bij een breder publiek. Het wordt een muzikaal avontuur, waarin Jubal het op zal nemen tegen ca. 15 andere orkesten uit Gelderland, met als uiteindelijke doel het Grote Radio & TV Gelderland Nieuwjaarsconcert te mogen verzorgen.

Het programma
De ontwikkelingen voor dit nieuwe programma van TV Gelderland zijn in volle gang. Zelfs de naam van het programma is nog niet gekozen. Wat al wel duidelijk is, is dat Jubal in het najaar van 2007 wekelijks muzikale opdrachten moet uitvoeren en door een deskundige jury zal worden beoordeeld op onder andere muzikaliteit, entertainmentgehalte, PR en jeugdbeleid. Juist vanwege dit laatste punt is Jubal erg blij met de positieve uitslag van de selectieronde. “Op dit moment zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een kennismakingscursus voor kinderen met als titel ‘Muziek maak je zelf’, waarin we willen laten zien hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken”, aldus voorzitter Erwin Heersink. “Deelname aan dit TV programma is daarom voor ons een geweldige kans om ons gezicht te laten zien.”

Ideeën genoeg
Naast deelname aan dit spectaculaire nieuwe TV programma, heeft Jubal ook genoeg ideeën om u kennis te laten maken met muziek of van bijzondere muzikale momenten te laten genieten. Zo zal er op 5 mei een indrukwekkend concert worden gegeven, waarin muzikale verbeeldingen van de oorlog worden ondersteund door aangrijpende visuele beelden. Ook kunt u in juni 2007 genieten van jong muzikaal talent uit het B-orkest van Jubal tijdens haar deelname aan het Oude IJsselstreek festival.

Tags :

Persberichten

Share This :