Jubal geeft Kerstballenconcert en start weer met muziekcursus jeugd

Persberichten

De komende weken staan voor muziekvereniging Jubal uit Varsseveld in het teken van de muziekopleiding voor de jeugd. Op vrijdag 19 december laat de jongste jeugd van Jubal van zich horen tijdens het Kerstballenconcert. Ook is de inschrijving geopend voor de succesvolle cursus “Muziek Maak Je Zelf”, die vanaf januari weer start .

In een uurtje alle jonge leerlingen aan bod

Jubal heeft in totaal vier verschillende opleidingsorkesten en tijdens het Kerstballenconcert laten de jongste drie orkesten van zich horen”, aldus leerlingencoördinator Alwi Siebers. “Er zijn namelijk optredens van het Mini C-orkest, het C-orkest en het Jeugd Slagwerk Ensemble”. Ook zullen enkele leerlingen alleen of in kleine groepjes optreden, onder begeleiding van hun docenten. Het gehele concert duurt ongeveer een uur. “Het publiek krijgt zo in korte tijd een goed beeld van ons opleidingsprogramma”, aldus voorzitter Mark Jansen. “We zijn erg trots op de resultaten van dit programma, want bijna de helft van de vereniging is jonger dan 18. Alleen het B-orkest, het laatste opleidingsorkest voor het A-orkest, zal tijdens dit concert niet van zich laten horen”.

Begin januari weer start met cursus “Muziek Maak Je Zelf”

Daarnaast start Jubal in januari weer met “Muziek Maak Je Zelf”. Dit is een cursus voor kinderen uit groep 4 en 5 waarin zij een muzikale basis meekrijgen. Onder leiding van ervaren leerkrachten uit het basisonderwijs en het muziekonderwijs krijgen de leerlingen zeer gevarieerde lessen aangeboden die ongeveer een uur duren.

In de periode tussen januari en april gaan we met de kinderen aan de slag met noten lezen, ritmiek, spelen en zingen. Ook leren we de kinderen van alles over muziek in het algemeen”, aldus docent Gerjo Seesink. “Maar de kinderen zullen vooral ervaren dat samen muziek maken heel erg gezellig en leuk is!”, vult tweede docent Nicole Mateman aan. De cursus wordt afgesloten met een optreden waarin de leerlingen laten zien wat ze in korte tijd geleerd hebben. Ook mogen de kinderen mee op het jaarlijkse jeugdkamp van Jubal.

Na afloop van de cursus kunnen de kinderen tegen gereduceerd tarief vervolglessen volgen op een instrument naar keuze. Deze lessen worden verzorgd door professionele docenten. Het instrument wordt door Jubal ter beschikking gesteld.

Datum, tijd en locatie

Het kerstballenconcert vindt plaats in het Borchuus op vrijdag 19 december van 18.30 – 19.30 uur. Toegang is gratis. Iedereen is van harte uitgenodigd. Het concert is dè kans voor (ouders van) kinderen om zelf te zien hoe leuk muziek maken is.

De cursus “Muziek Maak Je Zelf” start op woensdag 7 januari 2015. De lessen vinden plaats tussen 16.30 en 17.30 uur in het Borchuus. Aanmelden voor de cursus kan via de website www.jubalvarsseveld.nl via de knop “aanmelden MMJZ” of via de e-mail op info@jubalvarsseveld.nl. De kosten bedragen slechts € 70,– (incl. alle benodigde materialen en deelname aan het kampweekend). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alwi Siebers, coördinator leerlingen, op alwi@jubalvarsseveld.nl of telefoon 0315-29 84 98.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op (06) 10 49 19 93 / info@jubalvarsseveld.nl. .

Tags :

Persberichten

Share This :