Jeugd Jubal behaalt monsterscore op landelijk kampioenschap

Persberichten

De juryrapporten zijn terug te vinden op de deze pagina.

 

Het B-orkest van Jubal heeft op het landelijk kampioenschap in Drachten 88 punten behaald. De jeugd van Jubal behaalde daarmee de hoogste score van alle deelnemende orkesten.

Leuke dag uit

De jeugd van Jubal is een hele dag op pad geweest. ’s Middags rond 14.00 u vertrok de bus richting Drachten. Diverse ouders gingen mee om hun kroost aan te moedigen. Voor met name de jonge kinderen was het immers best een spannende dag. Ook voor meeste de oudere leden was het echter de eerste keer dat ze op een landelijk kampioenschap zouden spelen. De geplande terugkomsttijd was 0.00 uur.

Alles of niets…

Na een lange reis en het inspelen in Drachten was het dan eindelijk zo ver, om 18.15u mocht het B-orkest spelen voor de driekoppige jury. Het was alles of niets; op de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen wordt er namelijk maar een (1) werk uitgevoerd. In een klein kwartiertje moet het orkest dus laten horen wat het in zijn mars heeft.

Jubelende jury

Het resultaat mocht er wezen: de jury was laaiend enthousiast. Met 88 punten (op een schaal van 100) behaalde het B-orkest een score waarmee op een regulier concours direct een promotie naar een hogere afdeling afdeling zou zijn verdiend. Het B-orkest behaalde met 88 punten tevens de hoogste score van de dag.

Enkele citaten uit de juryrapporten:

  • Er wordt met zeer groot gemak alle technische en ritmische elementen gespeeld. Heel goed.” (Alex Schillings)
  • Ik hoor een hele mooie harmonie klank” (Peter Kleine Schaars)
  • Naast al deze ‘aantekeningen’  wel een zeer fraai orkest dat misschien wel een divisie hoger mag uitkomen” (Peter Kleine Schaars)
  • Fraaie opneing (… Mooie sfeervolle momenten (…) Fraai concert. ” (Hennie Ramaekers)

Trotse vereniging

Een mooie bekroning op onze jeugdopleiding“, aldus voorzitter Mark Jansen. “Mijn grote complimenten aan dirigent Gerjo Seesink voor alle energie die hij al meer dan 20 jaar in ons B-orkest steekt. En een mooi vooruitzicht voor de jongere jeugd om te weten dat ze over een tijdje in een kampioensorkest kunnen meespelen“.

Grootste opleidingsorkest Jubal

Het B-orkest is een van de vier opleidingsorkesten van Jubal. De leerlingen spelen meestal mee vanaf het behalen van het A-diploma (na zo’n 2 jaar muziekles). Dat is vanaf een jaar of 10. Ter ondersteuning spelen ook oudere jeugdleden en enkele volwassenen mee. Voor de jongere leden zijn er andere opleidingsorkesten; iedere leerling bij Jubal speelt al na een paar maanden les in een orkest.

Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen

De Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK) zijn de opvolger van het Nederlands kampioenschap voor harmonieorkesten (NKH). Het ONHK vindt plaats in Drachten op 4 november 2017. Het wordt georganiseerd door de Stichting Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen ONHK (http://www.onhk.org/). Jubal heeft deelgenomen aan de ONHK vanwege de hoge score op het concours vorig jaar in Zutphen.


Noot voor de pers. Neem voor meer informatie contact op met voorzitter Mark Jansen (06-48351042). 

Tags :

Persberichten

Share This :