Jarig Jubal in concert rondom Frans thema

Persberichten

Voorjaarsconcert kleiner

Varsseveld – De jubilerende muziekvereniging ‘Jubal’ uit Varsseveld organiseert op zaterdag 3 maart a.s. een concert met als thema Frankrijk.

Toegankelijke muziek met Franse inslag

Jubal verzorgt op 3 maart een programma met zeer toegankelijke muziek rondom het thema Frankrijk. Een land met een rijke historie, dat zich vertaalt in een breed palet aan muziekgenres en stijlen. De kerk zal ook worden aangekleed in de stijl van het rijke Franse landleven.

Optredens van (bijna) gehele vereniging

Vanwege het 75-jarige jubileum treden tijdens dit voorjaarsconcert bijna alle leden op, van jong tot oud.

De avond wordt geopend met een optreden van het mini-C-orkest. In dit opleidingsorkest spelen jeugdleden al na enkele maanden muziekles mee. Het orkest staat onder leiding van Esther van Braak.

Vervolgens zal het jeugdslagwerkensemble optreden. Dit ensemble is aan het begin van dit seizoen opgericht. Het betreft dan ook het eerste optreden van het ensemble voor groot publiek. In het ensemble wordt slagwerk in de breedste zin van het woord bespeeld, zowel ritmisch als melodisch slagwerk. Het ensemble staat onder leiding van Edwin Rosmulder.

Het C-orkest en het B-orkest van Jubal zijn samengevoegd tot een groot jeugdorkest. Twee prijswinnende orkesten komen zo samen: het B-orkest won in november het nationaal kampioenschap in Drachten en het C-orkest won in januari de aanmoedigingsprijs op het jeugdorkestenfestival in Doetinchem. De leden van het C-orkest kunnen in het grote jeugdorkest bovendien alvast proeven aan de wat moeilijkere muziek bij het B-orkest. Het orkest staat onder leiding van Gerjo Seesink.

Het concert wordt afgesloten met een optreden van het A-orkest. Het A-orkest is het grote orkest van Jubal en telt zo’n 55 muzikanten. Het orkest komt al jaren op concoursen uit in de hoogste afdeling. Het A-orkest staat onder leiding van Henk-Jan Heijnen.

Informatie en kaarten

Jubal denkt met de keuze voor dit thema een mooie avond uit te hebben voor iedereen. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld. Let op: vanwege het grote aantal optredende jeugdleden begint het concert al om 19.30 uur (dus een half uur eerder dan regulier). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart (max. 2 personen). Ook sponsoren hebben gratis toegang. Voor meer informatie over Jubal kijkt u op www.jubalvarsseveld.nl.


Neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer: (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :