Introductiecursus muziek voor jeugd uit groep 4 en 5 in januari

Persberichten

VARSSEVELD – In januari 2018 verzorgt Muziekvereniging ‘Jubal’ uit Varsseveld voor het 11e jaar op rij de succesvolle cursus ‘Muziek Maak Je Zelf’. Een leuke kennismaking met muziek van ongeveer drie maanden voor kinderen in groep 4 en 5 van de basisscholen.

Algemene muzikale vorming 2.0

‘Muziek Maak Je Zelf’ is een wekelijkse cursus van 45 minuten waarin kinderen in groep 4 en 5 de basis van muziek maken leren. De kinderen leren o.a. noten lezen, ritmiek, blokfluit spelen, zingen, maar ook van alles over instrumenten, orkesten en muziekstijlen. De cursus wordt afgesloten met een optreden waarin de leerlingen laten zien wat ze in korte tijd geleerd hebben. De lessen staan onder leiding van ervaren muziekdocent Gerjo Seesink. De cursus duurt ongeveer een kwartaal (januari tot en met medio april).

Vervolglessen op muziekinstrument met korting

Na afloop van de cursus mogen de kinderen een instrument kiezen dat ze willen leren bespelen (afhankelijk van beschikbaarheid). De lessen op dit instrument worden verzorgd door professionele muziekdocenten. Tot aan de zomervakantie geldt voor deze lessen slechts een gereduceerd tarief. Het instrument wordt tegen een kleine borgsom in bruikleen gegeven. Jubal biedt leerlingen zo de kans om op betaalbare wijze te laten proeven aan het spelen op een instrument.

Snel samenspelen in een opleidingsorkest

Als de leerling na de zomervakantie blijft lessen, kan de leerling na een tijdje al instromen in het eerste opleidingsorkest van Jubal. De leerling kan zo de lessen gelijk in de praktijk brengen, maar vooral ervaren hoe leuk samen muziek maken is. Het totale opleidingsprogramma staat beschreven op www.jubalvarsseveld.nl/muziekopleiding.

Succesvolle cursus

Muziekvereniging Jubal geeft de cursus “Muziek Maak je Zelf” sinds 2008. In de afgelopen jaren hebben vele tientallen basisschoolleerlingen met plezier de cursus gevolgd. Velen zijn vervolgens met muzieklessen begonnen en bespelen nu een instrument in de verschillende orkesten binnen de vereniging. De cijfers laten dit ook duidelijk zien: de helft van de leden van Jubal is jonger dan 25 jaar.

Waar en wanneer

De lessen starten op vrijdag 12 januari 2018 en worden vervolgens iedere vrijdagmiddag gegeven van 17.00 uur tot 17.45 uur in het Borchuus. De kosten voor deze cursus zijn slechts € 75,90. Dat is inclusief lesmateriaal en blokfluit, afsluitend kampweekend én de mogelijkheid om na afloop van de cursus tot aan de zomervakantie tegen gereduceerd tarief muziekles te krijgen van professioneel geschoolde docenten op een instrument naar keuze.

Aanmelden

Opgeven kan nu al, via de website van Jubal, www.jubalvarsseveld.nl of per e-mail bij het secretariaat (info@jubalvarsseveld.nl). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alwi Siebers, coördinator leerlingen, op alwi@jubalvarsseveld.nl of telefoon 0315-29 84 98.

Tags :

Persberichten

Share This :