Dubbelconcert Jubal Varsseveld en Kerkeveld Wijchen 23-11-2019

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 23 november vindt in Varsseveld een concert plaats met optredens van twee Gelderse orkesten: het Kerkeveld Orkest uit Wijchen en Jubal uit Varsseveld.

Afwisselend programma
Beide orkesten verzorgen een afwisselend programma met zowel bekende klassieke muziek, muziek die bekend is van films als lichtere muziek.

Zo voert het Kerkeveld Orkest onder meer het klassieke werk “Finlandia”van Sibelius, de themamuziek “March” van John Williams uit de bekende oorlogsfilm “1941” als het swingende “Big Band Signatures” van John Higgins uit.

Jubal speelt onder meer het werk “Spartacus” van Jan van der Roost over het leven en de dood van de gelijknamige Romeinse gladiator, de themamuziek die Alan Silvestri schreef voor de wetenschapsserie “Cosmos: A Spacetime Odyssey” als het ingetogen en intieme  herdenkingskoraal “Good Night Dear Heart” van Dan Forrest. Het arrangement van Cosmos is geschreven door Jubal-lid Rob Sloetjes.

Optredende orkesten
Tijdens het concert treden van beide verenigingen de grote/volwassen harmonieorkesten op. Het Kerkeveld Orkest heeft zo’n 40 leden. Het orkest staat onder de leiding van Arlette Zwaans. Het A-orkest van Jubal heeft zo’n 60 leden en wordt gedirigeerd door Henk-Jan Heijnen.

Diverse leden van de orkesten kennen elkaar uit de studietijd in Nijmegen. Ook heeft dirigent Henk-Jan Heijnen in het voorjaar gedirigeerd tijdens het repetitieweekend van het Kerkeveld Orkest afgelopen voorjaar.

Locatie, tijd en meer informatie
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld (Kerkplein 1, Varsseveld). Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De optredens van de orkesten worden afgewisseld met een pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Het volledige programma van beide verenigingen is terug te vinden in de agenda op de website van Jubal op www.jubalvarsseveld.nl/agenda.

Over de verenigingen
Het Kerkeveld Orkest is zowel de naam voor de vereniging als de naam voor het grote orkest van de vereniging uit Wijchen. Het betreft een jonge vereniging, die in mei 2005 is opgericht. De vereniging is genoemd naar de gelijknamige nieuwbouwwijk aan de rand van Wijchen. Naast het grote orkest telt de vereniging twee opleidingsorkesten en een koperkwintet.

Jubal uit Varsseveld bestaat al sinds 1943. De vereniging bestaat uit het grote orkest, een jeugdslagwerkensemble en drie opleidingsblaasorkesten.  Het grote orkest staat sinds 2000 onder leiding van Henk-Jan Heijnen. Sinds 2001 komt het orkest op concoursen uit in de hoogste divisie.

Beide verenigingen zijn sociaal actief in en rond het eigen dorp. Zo hebben beide verenigingen een uitgebreid opleidingsprogramma en verzorgen beide verenigingen optredens bij allerlei sociale activiteiten. En gezelligheid staat bij beide verenigingen hoog in het vaandel.Neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer:  (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl. 

Tags :

Persberichten

Share This :