Cursus Muziek Maak Je Zelf van Jubal start op 8 januari 2016

Persberichten

VARSSEVELD –  In januari 2016 verzorgt Muziekvereniging ‘Jubal’ uit Varsseveld wederom de succesvolle cursus ‘Muziek Maak Je Zelf’ voor kinderen in groep 4 en 5 van de basisscholen. Het in 2008 gestarte project heeft inmiddels vele kinderen op laagdrempelige wijze kennis laten maken met muziek.

Samen muziek maken is leuk!
‘Muziek Maak Je Zelf’ is een cursus waarin kinderen in groep 4 en 5 een muzikale basis krijgen voor het bespelen van een instrument. Onder leiding van ervaren muziekdocent Gerjo Seesink krijgen de leerlingen in een periode van ongeveer een kwartaal (januari tot en met medio april) zeer gevarieerde lessen aangeboden. De kinderen leren o.a. noten lezen, ritmiek, blokfluit spelen, zingen, maar ook van alles over instrumenten, orkesten en muziekstijlen. Bovenal leren de kinderen dat samen muziek maken erg leuk is. De cursus wordt afgesloten met een optreden waarin de leerlingen laten zien wat ze in korte tijd geleerd hebben.

Vervolglessen op muziekinstrument met korting
Na afloop van de cursus mogen de kinderen een instrument  kiezen dat ze willen leren bespelen (afhankelijk van beschikbaarheid). De lessen op dit instrument worden verzorgd door professionele muziekdocenten. Tot aan de zomervakantie geldt voor deze lessen slechts een gereduceerd tarief. Het instrument wordt tegen een kleine borgsom kosteloos in bruikleen gegeven. Een ideale mogelijkheid dus om uw kind op betaalbare wijze in aanraking te brengen met cultuur en te laten proeven aan het spelen op een instrument.

Succesvolle cursus
Muziekvereniging Jubal geeft de cursus “Muziek Maak je Zelf” sinds 2008. In de afgelopen jaren hebben vele tientallen basisschoolleerlingen met plezier de cursus gevolgd. Velen zijn vervolgens met muzieklessen begonnen en bespelen nu een instrument in de verschillende orkesten binnen de vereniging. De cijfers laten dit ook duidelijk zien: de helft van de leden van Jubal is jonger dan 25 jaar!

Waar en wanneer
De lessen starten op vrijdag 8 januari 2016 en worden vervolgens iedere vrijdagmiddag gegeven van 17.00 uur tot 17.45 uur in het Borchuus. De kosten voor deze cursus  zijn slechts € 70,00. Dat is inclusief lesmateriaal en blokfluit, afsluitend kampweekend én de mogelijkheid om na afloop van de cursus tot aan de zomervakantie tegen gereduceerd tarief muziekles te krijgen van professioneel geschoolde docenten op een instrument naar keuze. Opgeven kan nu al, via de website van Jubal, www.jubalvarsseveld.nl of per e-mail bij het secretariaat (info@jubalvarsseveld.nl). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alwi Siebers, coördinator leerlingen, op alwi@jubalvarsseveld.nl of telefoon 0315-29 84 98.

Tags :

Persberichten

Share This :