Cursus Muziek Maak Je Zelf opnieuw van start bij Jubal

Persberichten

VARSSEVELD – In januari 2014 start Muziekvereniging ‘Jubal’ uit Varsseveld wederom de succesvolle cursus 'Muziek Maak Je Zelf' voor kinderen van de basisscholen. Het in 2008 gestarte project heeft inmiddels vele kinderen op laagdrempelige wijze kennis laten maken met muziek.

Kinderen hebben veel te doen. Zo jong als ze zijn, hebben ze al veel verplichtingen en willen ze overal aan meedoen. Ook willen kinderen vaak niet voor lange termijn ergens aan vast zitten. Zelf muziek kunnen maken blijft tegelijkertijd een droom van veel kinderen. De cursus 'Muziek Maak Je Zelf' voorziet in deze behoefte.

joomplu:2888Samen muziek maken is leuk!

Muziek Maak Je Zelf’ is een cursus waarin kinderen een muzikale basis krijgen voor het bespelen van een instrument. Onder leiding van ervaren leerkrachten uit het basisonderwijs en het muziekonderwijs krijgen de leerlingen zeer gevarieerde lessen aangeboden die ongeveer een uur duren. In een periode van circa 18 weken (januari tot en met medio april) zetten de kinderen de eerste stappen in het zelf muziek maken (noten lezen, ritmiek, spelen, zingen, etc.) en leren ze van alles over muziek in het algemeen (instrumenten, orkesten, stijlen, etc.). Maar ze ervaren vooral, dat samen muziek maken heel erg leuk is! Tijdens de cursus is namelijk zeer veel aandacht voor samenwerking, bijvoorbeeld in de vorm van samen muziek maken, samen marcheren en/of samen zingen. De cursus wordt afgesloten met een optreden waarin de leerlingen laten zien wat ze in korte tijd geleerd hebben.

joomplu:2885Gratis vervolglessen op muziekinstrument

Na afloop van de cursus mogen de kinderen een instrument kiezen dat ze willen leren bespelen (afhankelijk van beschikbaarheid). De lessen op dit instrument worden verzorgd door professionele muziekdocenten. Het instrument wordt tegen een kleine borgsom kosteloos in bruikleen gegeven. De lessen zijn bovendien tot aan de zomervakantie geheel kosteloos. Een ideale mogelijkheid dus om zonder extra kosten uw kind in aanraking te brengen met cultuur en te laten proeven aan het spelen op een instrument.

Succesvolle cursus

Muziekvereniging Jubal geeft de cursus “Muziek Maak je Zelf” sinds 2008. In de afgelopen 5 jaar hebben vele tientallen basisschoolleerlingen met plezier de cursus gevolgd. Velen zijn vervolgens met muzieklessen begonnen en bespelen nu een instrument, en een aantal zijn doorgestroomd naar de verschillende orkesten binnen de vereniging. De cijfers laten dit ook duidelijk zien: 40% van de leden bij Jubal is jonger dan 18 jaar! Uw kind is dus van harte welkom.

joomplu:2467Waar en wanneer

De lessen starten op woensdag 8 januari 2014 en worden vervolgens iedere woensdagmiddag gegeven van 17.15 uur tot 18.15 uur in het Borchuus. De kosten voor deze cursus zijn slechts € 70,00. Dat is inclusief lesmateriaal en blokfluit, afsluitend kampweekend én de mogelijkheid om na afloop van de cursus circa 6 weken muziekles te krijgen van professioneel geschoolde docenten op een instrument naar keuze. Opgeven kan nu al, via de website van Jubal, www.jubalvarsseveld.nl via de knop “aanmelden MMJZ” of per e-mail bij het secretariaat (info@jubalvarsseveld.nl). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alwi Siebers, coördinator leerlingen, op alwi@jubalvarsseveld.nl of telefoon 0315-29 84 98.

Tags :

Persberichten

Share This :