Concert met blaaskwartet Gran Partita en A-orkest Jubal ter voorbereiding op topconcours

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 21 november vindt in de Grote Kerk een concert plaats met optredens van het blaaskwartet Gran Partita en het A-orkest van muziekvereniging Jubal. Het concert staat grotendeels in het teken van het concours in Zutphen waar het A-orkest op 28 november aan deelneemt.

Blaaskwartet Gran Partita

Het blazerskwartet Gran Partita bestaat uit de beroepsmuzikanten Olivier Bruning (fluit), Mireille Hitma (klarinet), Micaela Engels (basklarinet) en Rob van het Reve (bassethoorn). De naam Gran Partita verwijst naar Mozart’s prachtige blazersserenade KV 361. De combinatie van deze instrumenten leidt tot een prachtige samenklank: “Het heldere bovenregister van de fluit vermengt zich goed met de warme en ronde klank die de drie tot de klarinetfamilie horende instrumenten voortbrengen.”, aldus fluitist en arrangeur Olivier Bruning.

Twee van de vier leden van Gran Partita zijn tevens actief als docent bij muziekvereniging Jubal. “We zijn zeer verheugd met onze docenten en zijn we blij dat we hen ook eens van een hele andere kant, namelijk als uitvoerend musicus, mogen ervaren”, aldus voorzitter Mark Jansen. “We verheugen ons op de prachtige klanken van dit ensemble”.

Gran Partita zal tijdens dit concert drie werken ten gehore brengen, te weten het “Adagio” van C.Ph.E. Bach, “Quartet in G” van W.A. Mozart en “Lyrische Stücke” van E. Grieg. Alle werken zijn voor het ensemble gearrangeerd door Olivier Bruning.

Optreden A-orkest Jubal

Het A-orkest van Muziekvereniging Jubal gaat op 28 november op concours in Zutphen. Het orkest komt daarbij voor de 3e keer op rij uit in de 1e divisie, de hoogste divisie voor amateurorkesten.

We hebben de laatste maanden hard gewerkt in de voorbereidingen naar dit concours toe”, aldus voorzitter Mark Jansen. “We willen het eigen publiek graag de kans geven in de eigen omgeving te luisteren naar de ingestudeerde werken. Vandaar dat we een week voor het concours een concert geven in Varsseveld. “Het is bovendien prettig alvast een week vooraf de spanning van een concert te ervaren. Dat speelt een week later op het concours een stuk meer ontspannen”, voegt dirigent Henk-Jan Heijnen toe.

Het A-orkest voert tijdens het concert dan ook dezelfde werken uit als op het concours, te weten een inspeelwerk, een verplicht werk en een keuzewerk.

Het inspeelwerk is "De ware Kerk des Heren", een koraalbewerking op gezang 303 van Henk van Lijnschooten.

Het verplichte werk is de “Guggisberg Fantasievan de Nederlandse componist Rob Goorhuis. Dit werk is gebaseerd op een bekend Zwitsers volksliedje, dat het treurige verhaal vertolkt van twee geliefden die elkaar niet kunnen krijgen.

Het keuzewerk is “Stone Age” van de Oostenrijkse componist Thomas Doss. Deze compositie bestaat uit drie delen die vloeiend in elkaar overlopen. Het werk begint in prehistorische sferen, gaat vervolgens langzaam over naar Middeleeuwse hoofse muziek, om vervolgens via Keltische sferen over te gaan in New Age funkmuziek.

Concours 28 november bezoeken

Het concours een week later vindt plaats in de Hanzehof te Zutphen. Het A-orkest van Jubal is ingeloot om van +/- 18.50-19.35 uur te spelen. Jubal nodigt iedereen van harte uit hier te komen luisteren.

Locatie, toegang en meer informatie

Het concert vindt plaats op zaterdag 21 november in de Grote Kerk te Varsseveld. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 per persoon. Meer informatie over het concert is te vinden op de website www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers. Neem voor meer informatie contact op met secretaris Judith Krajenbrink: info@jubalvarsseveld.nl / (06) 10 49 19 93.

Tags :

Persberichten

Share This :