20 februari concert in teken van filmmuziek door Jubal

Persberichten

Varsseveld – Muziekvereniging ‘Jubal’ organiseert op zaterdag 20 februari het concert met als thema “filmmuziek”. De donateurs van de vereniging hebben gratis toegang

Avondvullend programma
De avond wordt geopend door het B-orkest onder leiding van Gerjo Seesink. In dit orkest speelt de gevorderde jeugd samen onder leiding van Gerjo Seesink. Daarna verzorgt de Malletband een optreden, onder leiding van Marius Bongers. Dit orkest bestaat volledig uit slagwerkers, zowel melodisch als ongestemd slagwerk. Na de pauze wordt het concert afgesloten met een optreden van het A-orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen. Het A-orkest is het grote orkest van de vereniging en heeft afgelopen najaar op concours een fantastisch resultaat geboekt.

Thema: “at the movies”
De gehele avond staat in het teken van filmmuziek. Op het programma staan onder meer werken van de films “Frozen”, “Star Wars”, “the Hobbits”, “Grease” en “Band of Brothers”. Ook muziek van de filmcomponist Nina Rota wordt uitgevoerd. Het thema film komt echter niet alleen muzikaal terug bij alle optredens. Ook de aankleding van de kerk en de versnaperingen die deze avond te krijgen zijn, doen volledig aan de wereld van de film denken. Daarnaast wordt de muziek ondersteund met prachtige beelden. Het belooft een totale filmbeleving voor het publiek te worden.

Première van bijzondere compositie
Tijdens de avond vindt de première van een nieuw werk plaats. “Rob Sloetjes (23), één van onze hoornisten, heeft de muziek van de film “A beautiful Mind” van de Amerikaanse componist James Horner bewerkt en gearrangeerd tot een prachtige eigen compositie”, aldus dirigent Henk-Jan Heijnen. Deze compositie verbeeldt het leven van de geniale maar tegelijk ook schizofrene wiskundige John Nash. “Als filmkijker vraag je jezelf steeds af wat echt is en wat niet. Deze spanning heeft Rob prachtig verbeeld in de muziek”. Voorzitter Mark Jansen vervolgt: “We zijn erg trots op de prachtige prestatie van Rob en we zijn erg benieuwd wat het Varsseveldse publiek van de muziek vindt ”.

Informatie en kaarten
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld en vangt aan om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Donateurs van de vereniging hebben vrij toegang op vertoon van hun donateurskaart (max. 2 personen). Leden van Jubal Support hebben ook vrij toegang. Wilt u meer weten over dit prachtige concert en onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl.

 

Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer: (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: info@jubalvarsseveld.nl.

Tags :

Persberichten

Share This :