Blaasmuziek op z’n best!

Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 24 oktober vindt er een verrassende muzikale ontmoeting plaats tussen Fanfare Union Zelhem en Chr. Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld. Tijdens dit concert wordt het publiek getrakteerd op het beste van twee werelden…

Toporkesten

Fanfare Union uit Zelhem is een vaste concoursdeelnemer op het allerhoogste niveau, namelijk de 1e divisie. Ook dit jaar zal het orkest deelnemen aan een concertconcours, dat gehouden wordt in Enschede op 22 november a.s. De artistieke leiding van Union is in handen van de veelbelovende dirigent Alfred Willering. Union zal onder andere het concoursprogramma ten gehore brengen. Chr. Muziekvereniging Jubal komt net als Union uit in de 1e divisie. Jubal is naar deze hoogste afdeling gepromoveerd in 2001 en de jury heeft dit niveau in 2006 bevestigd. Het concert van 24 oktober vormt dan ook een unieke ontmoeting tussen een topfanfare en een topharmonie. Ook Jubal heeft een troef in handen: haar enthousiaste dirigent Henk-Jan Heijnen.

Topmuziek

Jubal maakt van de gelegenheid gebruik om alvast een concourswerk uit te voeren ter voorbereiding op haar deelname aan het concours in 2010. Het prachtige werk Sidus, dat de veelomvattendheid van de sterrenhemel en het heelal muzikaal beschrijft, zal iedere toehoorder als een genot ervaren. Daarnaast wordt een wat lichter programma uitgevoerd met onder andere theatermuziek van de Belgische musical ‘Kuifje’. Union vervolgt het programma na de pauze met onder andere twee concourswerken: ‘Codon’ van Kevin Houben en ‘Tintagel Castle’ van Leon Vliex. Beide werken vergen het uiterste van zowel de individuele orkestmuzikant als ook van de dirigent.

Toplocatie

Het concert wordt gehouden op zaterdag 24 oktober in de Grote- of Laurentiuskerk te Varsseveld. Aanvang van het concert is 20.00 uur. Voor de gelegenheid wordt de kerk door vele vrijwilligers omgetoverd tot een heuse concertzaal. Hierdoor wordt de gangbare ‘galm’ voor kerken in het algemeen aanmerkelijk teruggebracht, en is de zaal vergelijkbaar met diverse concourslocaties uit de regio.

Meer informatie?

Wilt u getuige zijn van dit prachtige concert door twee Achterhoekse verenigingen die meedraaien in de top van de Nederlandse blaasmuziek, dan bent u van harte uitgenodigd. Voor meer informatie over dit concert en de deelnemende verenigingen kunt u terecht op de website van beide verenigingen, www.jubalvarsseveld.nl of www.unionzelhem.nl. De toegangsprijs is € 5,00.

 


Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Seesink, secretaris van Christelijke Muziekvereniging Jubal, e-mail: jolanda@jubalvarsseveld.nl, tel. 0315-244283.

 

Tags :

Persberichten

Share This :