B-orkest excelleert tijdens concours te Enschede

Persberichten

B-orkest Jubal Varsseveld excelleert tijdens
Concertconcours te Enschede

Het 44-koppige B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal Varsseveld zet een bijzondere prestatie neer tijdens het concertconcours te Enschede. Het orkest behaalde met maar liefst 82.59 punten een eerste prijs en daarmee tevens het hoogste resultaat van de ochtend.

Het B-orkest kwam onder leiding van dirigent Gerjo Seesink uit in de vierde divisie. Naast het verplichte werk ‘Silva Nigra’ van Markus Götz werd tevens het stuk ‘Rhapsodia’ van Robert Finn uitgevoerd.

De jury was lovend over de orkest. ‘Een mooi muzikaal spelend orkest met gevoel voor klankkleur en muzikale karakters’, aldus één van de enthousiaste juryleden. Ook was er opbouwende kritiek: ‘Met meer accuratesse helemaal op de goede weg.’.

Voorzitter Erwin Heersink is helemaal in zijn nopjes met het resultaat. ‘Een fantastische uitslag die de voorbereiding helemaal recht toe doet!’. Ook dirigent Gerjo Seesink is uitermate tevreden: ‘De overige orkesten repeteren twee uur per week, terwijl wij het moeten doen met drie kwartier. Fantastisch dat we dit hebben bereikt!’.

In het orkest ondersteunen leden uit B-orkest 005het A-orkest de gevorderde leerlingen. Toch was het voor ruim twintig leden de eerste keer dat ze het concourspodium betraden. ‘Een reden temeer om trots te zijn op de muzikale leergang die een aantal jaren geleden is ingezet.’, aldus Erwin Heersink.

De overige orkesten konden niet tippen aan het niveau van de Varssevelders. Van de zes overige orkesten behaalden er drie een tweede prijs. Twee andere orkesten werden beloond met nipt een eerste prijs. Verder kwam er een orkest uit in de introductiedivisie, dat tot genoegen geplaatst werd in de vierde divisie.

Jubal is bijzonder gelukkig met de opleiding die in eigen beheer wordt georganiseerd. Naast het B-orkest beschikt de vereniging ook nog over een C-orkest en een mini C-orkest. De laatstgenoemde twee opleidingsorkesten zijn te beluisteren op 30 november tijdens het jaarlijkse Pepernotenconcert. U bent van harte uitgenodigd in het Borchuus, vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Tags :

Persberichten

Share This :