Op zaterdag 3 januari verzorgt de jeugd van Christelijke Muziekvereniging Jubal een prachtig Nieuwjaarsconcert. Dit swingend concert wordt gehouden in de Grote- of Laurentiuskerk te Varsseveld. De toegang is gratis!

Gelukkig Ni’j Joar, he’j de toete(r) al kloar…
Een veel gehoorde uitspraak rond de jaarwisseling is ‘Gelukkig Ni’j Joar, he’j de toete al kloar’. De jeugd van Jubal haakt hier op in: zij hebben niet alleen de 'toete kloar', maar ook hun ‘toeters’ (muziekinstrumenten) klaar voor het concert. Graag nodigen zij u uit om samen het nieuwe jaar muzikaal in te luiden. Vorig jaar is Jubal begonnen met het nieuwe opleidingstraject ‘Muziek Maak Je Zelf’. Maarliefst zeven nieuwe leden hebben zich aangemeld. Zij openen het concert onder de vakkundige leiding van Jantine Wassink. Daarna is het de beurt aan de wat meer gevorderde leden van het C-orkest, ook onder leiding van Jantine Wassink. Het B-orkest besluit de middag met een spetterend optreden, waarbij Gerjo Seesink één en ander in goede banen zal leiden. Het concert wordt gehouden op zaterdag 3 januari. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop van het concert trakteert de vereniging de bezoekers, zowel jong als oud!

Muziek Maak Je Zelf
Op 7 januari 2009 begint de nieuwe cursus ‘Muziek Maak Je Zelf’. Maar liefst 13 jeugdigen hebben zich nu al aangemeld voor deze cursus. ‘Muziek Maak Je Zelf’ is een cursus, waarin kinderen een muzikale basis krijgen voor het bespelen van een instrument. Onder leiding van ervaren leerkrachten uit het basisonderwijs en het muziekonderwijs krijgen de leerlingen zeer gevarieerde lessen aangeboden die ongeveer een uur duren. In een periode van circa 15 weken (januari tot en met april) leren ze het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren ze enkele noten op de blokfluit, zingen ze samen en lezen ze hun eerste noten. Maar ze ervaren vooral, dat samen muziek maken heel erg leuk is! Na afloop van de cursus mogen de kinderen, als ze dit willen, al in mei 2009 een instrument gaan kiezen die ze willen gaan bespelen bij ‘Jubal’. Er is nog plek, maar reageer wel snel want vol is vol.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het Toet’n-concert of andere activiteiten van onze vereniging? Kijk dan eens op www.jubalvarsseveld.nl.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Seesink, secretaris van Christelijke Muziekvereniging Jubal via het contactformulier.

Inloggen