Varsseveld – Op zaterdag 22 december organiseert muziekvereniging Jubal in samenwerking met leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde uit Aalten een uniek concert onder de naam ‘Musica Sinfonica’. Jubal brengt op deze manier haar speciale aandacht voor jeugd in de praktijk door een concert te geven dat vóór en dóór jongeren is georganiseerd. Het concert wordt gehouden in de Van Pallandt Sporthal om 20.00 uur. U bent van harte welkom!

Tijdens dit speciale concert kunt u luisteren naar symfonische (blaas)muziek, passend bij de tijd van het jaar. Wat kunt u verder verwachten? Een zeer divers samengesteld programma met zowel klassieke als moderne werken. Uiteraard zullen ook enkele jeugdige solisten hun muzikaliteit laten horen.

Daarnaast is het concert is erkend voor gebruik van de zogenaamde CKV-bonnen. Dit betekent dat leerlingen van middelbare scholen tegen inlevering van deze bonnen met korting het concert kunnen bijwonen voor het vak Culturele Kunstzinnige Vorming. Ook hiermee wil Jubal haar speciale aandacht voor de jeugd tot uitdrukking brengen.

Nieuwe muziekopleiding voor jeugd
Jubal slaat naast dit concert ook een nieuwe weg in om kinderen van basisscholen kennis te laten maken met muziek. Deze nieuwe weg heet ‘Muziek Maak Je Zelf’. ‘Muziek Maak Je Zelf’ is een cursus, waarin kinderen een muzikale basis krijgen voor het bespelen van een instrument. Onder leiding van ervaren leerkrachten uit het basisonderwijs en het muziekonderwijs krijgen leerlingen zeer gevarieerde lessen aangeboden. In een periode van circa 15 weken leren ze het orkest en de instrumenten kennen. Daarnaast leren ze enkele noten op de blokfluit, zingen ze samen en lezen ze hun eerste noten. Maar ze ervaren vooral, dat samen muziek maken heel erg leuk is! Na nog geen half jaar kunnen kinderen een instrument kiezen, die ze bij onze vereniging willen bespelen.

Informatie en kaarten reserveren
Kaarten voor dit concert kosten € 5,- (kinderen onder de 13 jaar mogen gratis naar binnen, vanaf 13 tot 21 jaar € 3,50). De zaal is open vanaf 19.15 uur. Bestellen van de kaarten kan via www.jubalvarsseveld.nl/musicasinfonica/.

Inloggen