Het kans soms raar lopen in het verenigingsleven. Denk je tegen het einde van het seizoen aan te lopen als muziekvereniging, word je opeens gebeld of enkele muzikanten van de malletband zouden kunnen komen optreden. In het Gelredome, voor 32.000 man…. Zaterdag 11 juni j.l. zijn enkele leden van de Malletband van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld naar Arnhem gegaan, om daar voor de EO-jongerendag op te treden in het Gelredome. Het stadion was afgeladen vol met zo’n 32.000 bezoekers.

Ze mochten daar enkele minuten spelen voor de bezoekers, om het spannende sfeertje op te roepen dat ook bij de grote voetbaltoernooien heerst. Het publiek moest ondertussen proberen met een hele grote bal te ‘scoren’ in de doelen die geplaatst waren. De muzikanten van Jubal lieten daarbij flink van zich horen en brachten de ‘spelers’ in hogere sferen.

De aanleiding voor dit alles wat een simpele zoektocht op het Internet. Van de EO had men op korte termijn nog iets nodig en tja… dan ga je zoeken op Internet. Zoekend op ‘malletband Arnhem’ kwam als eerste naar boven: Jubal uit Varsseveld (www.jubalvarsseveld.nl). Dat een Varsseveldse vereniging opduikt als je zoekt op Arnhem was in dit geval vooral te danken aan de instructeur van de Malletband - Fred Lankamp - die woont in Arnhem.

Vervolgens is er in de week voorafgaand aan dit evenement gebeld met enkele bestuursleden van Jubal. Om de malletband als geheel in te zetten was het wel erg kort dag. Enkele leden van de Malletband hebben echter al eens eerder opgetreden onder de naam ‘Lood um old Yzer’, onder andere tijdens de muziekmarathon van Jubal uit 2003. Deze formatie speelt op feloranje olievaten en maakt hier een spetterend spektakel van. Zij waren gelukkig wel op zo’n korte termijn beschikbaar en werden dan ook met open armen ontvangen te Arnhem.

Al met al was het een groot succes. Zowel de muzikanten als de bezoekers van de EO-jongerendag hebben genoten. Wellicht voor herhaling vatbaar dus!

Inloggen