Op zaterdag 5 maart geeft Chr. Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Het betreft een avondvullend programma met muziek voor iedereen. Het gehele programma kan getypeerd worden als licht. Er wordt popmuziek ten gehore gebracht, zoals het bekende Mac Arthur Park van Donna Summer en een medley van de hits van Deep Purple. Verder wordt bekende filmmuziek gespeeld.

Het programma wordt geopend door het B-orkest onder leiding van Gerjo Seesink. Dit orkest is het grootste van de twee opleidingsorkesten van Jubal. In dit orkest spelen leerlingen mee nadat ze zo’n anderhalf jaar muziekles hebben gevolgd.

Vervolgens treedt de Malletband onder leiding van Fred Lankamp op. De Malletband is de slagwerkgroep van Jubal met zowel melodisch als ritmisch slagwerk. Het publiek kan zich verbazen over de vele mogelijkheden die deze instrumenten bieden!

In de pauze wordt een verloting gehouden met mooie prijzen. Na de pauze besluit het A-orkest onder leiding van Henk-Jan Heijnen de avond. Het A-orkest is het grootste orkest van Jubal en telt zo’n 60 leden.

Komend najaar komt dit orkest voor het eerst op een concours uit in de eerste divisie, de hoogste afdeling voor amateur-orkesten. Na het voorjaarsconcert zal hard worden gewerkt om op dit concours een goed resultaat neer te zetten.

Als klap op de vuurpijl voegt het B-orkest zich bij het A-orkest om gezamenlijk het nummer ‘Let me entertain you’ van Robbie Williams ten gehore te brengen.

Het concert wordt gehouden in de mooi ingerichte Grote Kerk te Varsseveld. Aanvang is 20.00 uur. Leden van “JUBAL Support” en donateurs hebben gratis toegang. Voor anderen bedraagt de toegang € 3,50.

Inloggen