Persberichten

Varsseveld – Op zaterdag 23 november vindt in Varsseveld een concert plaats met optredens van twee Gelderse orkesten: het Kerkeveld Orkest uit Wijchen en Jubal uit Varsseveld.

Afwisselend programma
Beide orkesten verzorgen een afwisselend programma met zowel bekende klassieke muziek, muziek die bekend is van films als lichtere muziek.

Zo voert het Kerkeveld Orkest onder meer het klassieke werk “Finlandia”van Sibelius, de themamuziek “March” van John Williams uit de bekende oorlogsfilm “1941” als het swingende “Big Band Signatures” van John Higgins uit.

Jubal speelt onder meer het werk “Spartacus” van Jan van der Roost over het leven en de dood van de gelijknamige Romeinse gladiator, de themamuziek die Alan Silvestri schreef voor de wetenschapsserie “Cosmos: A Spacetime Odyssey” als het ingetogen en intieme  herdenkingskoraal “Good Night Dear Heart” van Dan Forrest. Het arrangement van Cosmos is geschreven door Jubal-lid Rob Sloetjes.

Optredende orkesten
Tijdens het concert treden van beide verenigingen de grote/volwassen harmonieorkesten op. Het Kerkeveld Orkest heeft zo’n 40 leden. Het orkest staat onder de leiding van Arlette Zwaans. Het A-orkest van Jubal heeft zo'n 60 leden en wordt gedirigeerd door Henk-Jan Heijnen.

Diverse leden van de orkesten kennen elkaar uit de studietijd in Nijmegen. Ook heeft dirigent Henk-Jan Heijnen in het voorjaar gedirigeerd tijdens het repetitieweekend van het Kerkeveld Orkest afgelopen voorjaar.

Locatie, tijd en meer informatie
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk te Varsseveld (Kerkplein 1, Varsseveld). Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De optredens van de orkesten worden afgewisseld met een pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en kosten € 7,50. Het volledige programma van beide verenigingen is terug te vinden in de agenda op de website van Jubal op www.jubalvarsseveld.nl/agenda.

Over de verenigingen
Het Kerkeveld Orkest is zowel de naam voor de vereniging als de naam voor het grote orkest van de vereniging uit Wijchen. Het betreft een jonge vereniging, die in mei 2005 is opgericht. De vereniging is genoemd naar de gelijknamige nieuwbouwwijk aan de rand van Wijchen. Naast het grote orkest telt de vereniging twee opleidingsorkesten en een koperkwintet.

Jubal uit Varsseveld bestaat al sinds 1943. De vereniging bestaat uit het grote orkest, een jeugdslagwerkensemble en drie opleidingsblaasorkesten.  Het grote orkest staat sinds 2000 onder leiding van Henk-Jan Heijnen. Sinds 2001 komt het orkest op concoursen uit in de hoogste divisie.

Beide verenigingen zijn sociaal actief in en rond het eigen dorp. Zo hebben beide verenigingen een uitgebreid opleidingsprogramma en verzorgen beide verenigingen optredens bij allerlei sociale activiteiten. En gezelligheid staat bij beide verenigingen hoog in het vaandel.Neem voor meer informatie contact op met Judith Krajenbrink (secretaris) op telefoonnummer:  (06) 10 49 19 93 of e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Varsseveld - Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld start binnenkort met een nieuwe cursus genaamd "Startersspektakel". Een turbo-kennismaking met de muziek met muziekles op 3 verschilende instrumenten. Ook wordt samen met de andere kinderen een voorstelling in elkaar gezet op het instrument van keuze.

Groepsles op 3 verschillende instrumenten

De cursus start met een klassikale bijeenkomst met alle kinderen samen. Hier worden de kinderen in drie groepjes verdeeld. In die groepjes krijgen de kinderen muziekles op 3 verschillende instrumenten. Dit gaat om een houten blaasinstrument, een koperen blaasinstrument en een of meer slagwerkinstrumenten. Na drie weken schuift het groepje door naar het volgende instrument, zodat na 9 weken ieder kind op 3 verschillende instrumenten les heeft gehad.

Samen theatervoorstelling maken

Na de groepslessen komen de kinderen weer als geheel bij elkaar, om in 5 weken samen een prachtige voorstelling in elkaar te zetten. Tijdens de voorstelling spelen de kinderen op het instrument van hun keuze. De voorstelling wordt in week 16 uitgevoerd op een echt podium met een zaal vol met publiek (met papa's/mama's, opa's/oma's en andere geïnteresseerden).

Vervolgles mogelijk

De kinderen die enthousiast zijn geworden voor muziek, kunnen zich na afloop direct aanmelden voor vervolglessen op een instrument naar keuze. Jubal biedt hierbij zowel individuele lessen als groepslessen aan. Meer informatie daarover is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl/muziekles

Data, locatie, kosten

De cursus vindt plaats op vrijdagmiddag van 17.30-18.15 uur in het Borchuus te Varsseveld. De eerste bijeenkomst is op 27 september 2019 en de eindvoorstelling is op 31 januari 2020. De kosten bedragen eenmalig € 100,-- (all-in). Jubal verzorgt de instrumenten. Meer informatie is te vinden op de website via www.jubalvarsseveld.nl/muziekles. Daar is ook het aanmeldformulier te vinden. De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen vanaf groep 5.


Noot voor de pers. Neem voor vragen contact op met de leerlingencoördinator Elly Kloeze (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

 

 

Inloggen

Workshopdag 9 mei 2020