Persberichten

De jaarlijkse soepactie van muziekvereniging Jubal vindt vanwege corona opnieuw in bijzondere vorm plaats. Op zaterdag 29 januari 2022 worden de bestellingen uit de voorverkoop thuisbezorgd of kunnen deze worden afgehaald in de drive-thru. Ook is er nog losse verkoop, zowel in warme als koude vorm.

Alle klanten die in de voorverkoop voor bezorging hebben gekozen kunnen op zaterdag 29 januari 2022 een bezorger aan huis verwachten tussen ongeveer 9.30 en 14.00uur. Klanten die voor afhalen hebben gekozen, kunnen die dag tussen 11.00 en 14.00u terecht bij de drive-thru aan het Kerkplein in het centrum van Varsseveld. Op vertoon van de bevestigingsmail wordt de bestelling meegegeven.

De meeste klanten hebben vooraf al betaald. Klanten die nog moeten betalen, wordt vriendelijk verzocht dat zoveel mogelijk contactloos te doen. Bij de drive-thru kan worden betaald met PIN; bij de bezorgers kan worden betaald via de eigen bankieren app.

In de voorverkoop is ruim 700 liter soep verkocht. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar gelet op de "coronamoeheid" nog steeds een prachtig resultaat.

Bij de drive-thru heeft de vereniging nog ongeveer 200 liter voor de losse verkoop beschikbaar. Er is erwtensoep en Chinese tomatensoep en deze wordt diepgevroren verkocht in bakken van 1 liter voor 5 euro per stuk. Nieuw dit jaar is dat bij de drive-thru de soep ook warm als soep-to-go is te krijgen. Warme soep kost 2 euro per kom. Ook hier is een speciale aanbieding van 3 kommen warme soep voor 5 euro. De losse verkoop vindt eveneens plaats tussen 11.00 en 14.00u.

Alle klanten wordt daarnaast opgeroepen alle coronamaatregelen in acht te nemen.

Muziekvereniging Jubal uit Varsseveld houdt sinds 1993 ieder jaar een soepactie om geld op te halen voor de vereniging. Door corona moest de vereniging dit jaar opnieuw overschakelen op voorverkoop. Die voorverkoop is gelukkig een groot succes. Jubal is de grootste muziekvereniging uit de gemeente Oude IJsselstreek met de meeste jeugdleden.


Noot voor de redactie: neem voor vragen over de soepactie contact op met Martine Lubbers van de soepcommissie (0610595083 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of voorzitter Mark Jansen (0648351042 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Varsseveld – Al sinds 1993 organiseert muziekvereniging Jubal in januari haar soepactie: van deur tot deur met soep en worst. Even leek de actie weer oud vertrouwd gedaan te kunnen worden, maar corona stond daar toch aan in de weg. Net als vorig jaar vindt de actie met voorverkoop plaats. De soep kan worden afgehaald in een heuse drive-thru. 

Andere jaren zo’n 2.000 liter soep

Al sinds 1993 gaan we tijdens de soepactie van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp.”, legt bestuurslid Martine Lubbers uit. “Verdeeld over ruim 30 teams verkopen we normaalgesproken ongeveer 2.000 liter soep en honderden rookworsten.”.

Succes van vorig jaar op herhaling 

De soepactie is belangrijk voor de vereniging. Corona leek vorig jaar roet in het eten te gooien, maar de vereniging bedacht een succesvol alternatief met volledige voorverkoop. Op de dag van de soepactie kon de soep worden afgehaald in de drive-thru in het centrum. "Het was vorig jaar een groot succes", vervolgt commissielid Mandy Bruggink. “We hebben toen bijna duizend liter soep verkocht. Een prachtig resultaat. Via de site is een leuke videoreportage van toen terug te zien."

Voorverkoop met deadline

Ook dit jaar maakt corona dat de vereniging niet van deur tot deur kan gaan. De werkwijze van vorig jaar gaat dus op herhaling.

De bestelling kan worden geplaatst in de soepshop: www.jubalvarsseveld.nl/soepshop. Ook kan er worden gebeld (tussen 18 en 20u) of geappt met Martine Lubbers: 06 10 59 50 83. Verder kan een bestelformulier door de bus worden gedaan op Roggestraat 12.

Bestellen kan tot 31 december 2021. “Die deadline is er omdat er tijd nodig is de soep vers te maken en in te vriezen”, legt Martine Lubbers uit. “We vragen het publiek dus een paar weken vooruit te denken. We hopen dat dit lukt en dat de achterban net zo trouw als anders bestelt”.

Bezorging en drive-thru op 29 januari 2022

De soepactie is op zaterdag 29 januari 2022. De klant kan zelf kiezen of de bestelling die dag wordt thuisbezorgd, of wordt afgehaald in de speciaal daarvoor aangelegde soep-drive-thru."Vorig jaar was de drive-thru voor velen een belevenis op zich.", vertelt Lubbers. "Hopelijk smaakt dat ook dit jaar naar meer."

Verras een vriend

Net als vorig jaar kan een persoonlijke boodschap bij de bestelling worden gevoegd. “In deze rare coronatijden zijn veel mensen eenzaam, of verdienen een hart onder de riem.”, legt Mandy Bruggink uit. “Wij bieden daarom de optie om de bestelling bij iemand anders te laten bezorgen, met daarbij een persoonlijke boodschap”. Twee vliegen in één klap dus: steun voor de ontvanger en voor de vereniging.

Geld ophalen voor jeugdleden

Jubal hoopt met de actie geld op te halen voor haar jeugdopleiding. Jubal is de grootste muziekvereniging van de gemeente met de meeste jeugd. Er moet dan ook voortdurend worden geïnvesteerd. Met name instrumenten zijn zeer prijzig.

Speciale aanbieding

De soep kost € 5,00 per liter, de rookworst € 2,50 per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts twaalf euro.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vereniging wordt verwezen naar de website: www.jubalvarsseveld.nl.

 

Inloggen