Persberichten

Voorverkoop jubileumconcert "Celebration!" VMK en Jubal gestart

jubileumconcert kleinerOp zaterdag 17 november 2018 vieren het Varssevelds Mannenkoor en Muziekvereniging Jubal gezamenlijk hun respectievelijk 145- en 75-jarig bestaan. En hoe?!

Onder de naam "Celebration!" verzorgen zij in Schouwburg Amphion een wervelende muzikale voorstelling waarbij naast de jubilerende verenigingen diverse bijzondere gasten hun opwachting zullen maken. In een avondvullend theaterprogramma komt de mooiste muziek voorbij uit o.a. de film-, pop-, musical- en operawereld.De avond wordt daarnaast aangekleed met een spectaculaire lichtshow en andere bijzondere effecten voor de complete theaterbeleving. Dit maakt Celebration met recht een muzikaal feest voor iedereen!

De avond staat onder regie van Richard Sprokkereef. Samen met de dirigenten Wim Ruessink (VMK) en Henk-Jan Heijnen (Jubal) vormt hij het creatieve hart van deze avond.

De voorverkoop voor dit bijzondere concert is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Amphion en bij boekhandel Rutgers in Varsseveld. Wie niet in de gelegenheid is langs deze weg kaarten te bemachtigen, kan contact opnemen met het secretariaat van een van beide verenigingen. Het advies is de kaarten tijdig te bestellen, want eerdere gezamenlijke concerten van de beide verenigingen waren erg populair.

Meer informatie over het concert is te vinden op de websites van de verenigingen: www.varsseveldsmannenkoor.nl en www.jubalvarsseveld.nl. De informatie op de websites zal gaandeweg worden aangevuld.


Noot voor de redactie: neem voor vragen contact op met Henk Berkhout (secretaris VMK, 0315 - 64 00 66 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Mark Jansen (vz Jubal, 06 48 35 10 42 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Openbaar muziekexamen door Marion en Jurgen op 7 april

Op zaterdag 7 april geven twee leerlingen van muziekvereniging Jubal uit Varsseveld een openbaar examenconcert. Ze worden daarbij deels begeleid door het A-orkest van Jubal. De kandidaten horen op de avond zelf of ze geslaagd zijn of niet.

Hoogste amateurniveau

De twee examenkandidaten van de avond zijn Jurgen van de Wardt (euphonium, 19 jaar) en Marion Seesink (klarinet, 18 jaar). Ze doen allebei openbaar D-examen. Het D-diploma is het hoogste amateurniveau en is een belangrijke opstap voor toegang tot het conservatorium. “We zijn erg trots op beide examenkandidaten”, aldus voorzitter Mark Jansen, “en ons opleidingsprogramma dat dit mogelijk maakt”.

Mooie bekroning op muziekopleiding

De beide kandidaten zijn al jaren lid van Jubal: Jurgen sinds 2006 en Marion sinds 2008. In die periode hebben ze muziekles bij Jubal gevolgd bij hun docenten Gerjo Seesink (koper) en Mireille Hitman (klarinet). Jurgen behaalde zijn C-diploma in 2015 en Marion behaalde haar C-diploma in 2016.

Eigen werken en solowerk onder begeleiding A-orkest

Het concert bestaat uit twee delen. Voor de pauze voeren Marion en Jurgen diverse werken solo of in klein ensemble uit. Na de pauze is het tijd voor het het grote solowerk onder begeleiding van het A-orkest. Het betreft de volgende werken:

  • Pantomime” van Philip Sparke. De solist bij dit werk is Jurgen van de Wardt.

  • Clarinet Concerto”, eveneens van Philip Sparke. De solist bij dit werk is Marion Seesink.

Uitreiking van diploma’s op de avond zelf

De examenkandidaten worden ter plekke beoordeeld door de aanwezige examinatoren. “De diploma’s voor de D-examens worden nog op de avond zelf uitgereikt”, legt leerlingencoördinator Alwi Siebers uit. “Een extra spannende avond dus voor onze examenkandidaten”. De avond staat daarmee bijna volledig in het teken van de solisten.

Tijd en locatie

Het concert vindt plaats op zaterdag 7 april in de Grote Kerk te Varsseveld en begint om 20.30 uur. De toegang bedraagt € 7,50 p.p. Meer informatie over het concert en de muziekvereniging is te vinden op www.jubalvarsseveld.nl.


Noot voor de pers: neem voor meer informatie contact op met secretaris Judith Krajenbrink (06 10 49 19 93 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Inloggen (leden/donateurs)

Laatste nieuws

Steeds meer donateurs en leden van Jubal Support profiteren van fors belastingvoordeel. Zij hebben de papieren op orde om hun gift aan Jubal te mogen aftrekken van de belastingen. Wilt u ook profiteren? Lees snel hoe na hoe dat werkt.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus