Nieuws

Succesvolle samenwerking

Aan het begin van seizoen 2018/2019 sloegen de Varsseveldse muziekverenigingen Concordia en Jubal de handen ineen met het gezamenlijk aanbieden van de beginnerscursus “Muziek Maak Je Zelf”. Gedurende ongeveer 4 maanden leren de kinderen verschillende instrumenten kennen, van fluit tot bas en trommel. Daarnaast leren ze noten lezen, marcheren en ritmes klappen.

Feestelijke afsluiting
De eerste lichting van dit seizoen sluit binnenkort de  cursus af met een feestelijk concert. Dit concertje vindt plaats op vrijdag 8 februari om 18.30 uur in het Borchuus. Diezelfde avond zullen er ook optredens zijn van het jeugdslagwerkensemble, het mini-C-orkest en het C-orkest van Jubal. De kinderen zien zo andere kinderen musiceren. De kinderen die verder willen met muziekles volgen tot aan de zomervakantie groepslessen op een instrument naar keuze.

Tweede lichting MMJZ
De eerste gezamenlijke editie van MMJZ was direct volgeboekt. De verenigingen hebben daarom besloten om de cursus dit seizoen nogmaals te geven. De tweede cursus start op 15 februari 2019 om 17.30u en wordt wekelijks op vrijdag herhaald tot en met 7 juni (uitgezonderd schoolvakanties). De cursus is gericht op kinderen uit groep 3 en 4. Ook deze editie wordt afgesloten met een feestelijk concert.

Muzieklessen in Varsseveld
Voor de kinderen die na afloop van de cursus muziek willen maken, bestaat er de mogelijkheid muzieklessen te volgen bij de verenigingen. Die lessen vinden in principe ook allemaal plaats in Varsseveld.

Aanmelden en kosten
Kinderen met interesse kunnen zich aanmelden tijdens het concert op 8 februari of via de websites van de verenigingen. De kosten voor de cursus zijn € 80,- (inclusief blokfluit). Op de websites www.jubalvarsseveld.nl of www.concordia-varsseveld.nl is meer informatie en het  aanmeldformulier te vinden.

----

Noot voor de redactie
Contactpersonen voor meer informatie:
Voor Concordia: Jolanda Oldenboom (leerlingencoördinator), telefoon (0315) 24 11 45, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor Jubal: Alwi Siebers (leerlingencoordinator), telefoon (0315) 29 84 98, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het C-orkest van Jubal heeft vandaag op het jeugdorkestenfestival in Doetinchem wederom de wisselbeker gewonnen.

Dirigent Gerjo Seesink had een prachtig programma in elkaar gezet met aandacht voor actuele thema's als NIX18. Ook werd er zelfs lopend gemusiceerd (en dat is heel pittig!).

Het orkest werd geroemd om het enthousiasme waarmee werd gespeeld. En daar zijn we extra blij om. Musiceren is leuk en Gerjo weet dit op een aansprekende manier te brengen bij de jeugd.

Gerjo en muzikanten, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Het C-orkest is een van de vier opleidingsorkesten van Jubal. Op de website is meer informatie over het C-orkest en ons totale opleidingsprogramma te vinden.

Hierbij een kleine video-impressie en wat foto's.

  • WhatsApp Image 2019-01-27 at 13.25.14
  • Reacties: 0
  • WhatsApp Image 2019-01-27 at 13.36.21(1)
  • Reacties: 0
  • WhatsApp Image 2019-01-27 at 13.36.21(2)
  • Reacties: 0
  • WhatsApp Image 2019-01-27 at 13.36.21(3)
  • Reacties: 0

Inloggen