Verheugende opbrengst Laurentiusavond

geschiedenis

Verheugende opbrengst Laurentiusavond

Door INEKE MAELSTEDE

VARSSEVELD – Iedereen met hart voor de Laurentiuskerk in Varsseveld zat zaterdagavond in de kerk. Dat waren in de eerste plaats de bezoekers van het concert die met hun bijdrage meewerkten aan de nieuwe inrichting.

Behalve de bezoekers waren dat de muzikale deelnemers aan de avond, de projectgroep die tevens voor de organisatie zorgdroeg en de vrijwilligers.

De nieuwe inrichting bestaat onder meer uit renovatie van losgelaten stucwerk, van de vloer en van de licht- en geluidsinstallatie. Verder vraagt de tegenwoordige multifunctionaliteit van het gebouw aanpassing van het interieur, waarbij de banken worden vervangen door stoelen.

De kerkelijke gemeente heeft al veel gelden binnengehaald, maar zit nog met een tekort van tussen de veertig en tachtigduizend gulden om de plannen te kunnen verwezenlijken. Voor deze financiering wordt een beroep gedaan op lokale en regionale particulieren en instanties. Een van de activiteiten in dit kader was het concert zaterdagavond van de Christelijke Muziekvereniging Jubal en Smartlappenkoor Hartgelach uit Varsseveld. Zij zorgden voor een avond puur amusement en dat werd door het publiek zeer op prijs gesteld. Het gebruik van een lichtinstallatie verhoogde nog die sfeer.

In het midden van de kerk waren de muziekvereniging en het koor opgesteld, daaromheen aan alle kanten de toehoorders. Het warme koper van de muziekvereniging gleed met mooie melodielijnen langs de oren van de volle kerk. Op andere momenten werd er pittig en swingend gespeeld. Dit gebeurde in stukken als Where the River Flows, Dromen zijn Bedrog en The A-team.

Alleen het programmanummer ‘Der Anton aus Tirol’ zat niet in de vingers van de muzikanten. Misschien had ‘der Anton’ wat te veel op, waardoor hij de nootjes niet goed meer zag.

Trombonesolist Mark Jansen liet in The Acrobat horen dat hij met gemak een solo tot een goed einde kan brengen met een mooie toon en de nodige vingervlugheid.

Het smartlappenkoor Hartgelach zong de ene smartlap na de andere en deed dat meerstemmig en deinend. De live begeleiding van een accordeon klonk goed. Wat uit de luidsprekers kwam als instrumentale begeleiding echter was vaak te hard waardoor deze het koor overstemde.

Maar na afloop toonde de organisatie zich zeer tevreden met het verloop en met de opbrengst van deze avond, namelijk ruim vijftienhonderd euro.


Bron: De Gelderlander

Tags :

geschiedenis

Share This :