2002

Oranjefeest Heelweg

JUBAL op de kar in de Heelweg

Hieronder volgt een foto-impressie van JUBAL op de kar door de Heelweg heen.

Met dank aan Gonda te Slaa voor het maken en uitlenen van de foto's!

Verslag jeugdkamp 2002

Alweer voor de vierde keer gingen we met de jongere en oudere jeugd op kamp. Dit keer trokken we alleen niet richting Lievelde, zoals de andere jaren, maar was de bestemming het kampgebouw in Voorst-Gendringen. 'Het zonnetje scheen, de lucht was blauw...' het ene moment en iets later regende het weer pijpenstelen. Toch hebben we ons uitstekend weten te vermaken.

jeugdkamp_2002_10_20090301_1307001368Zaterdagmorgen vanaf ongeveer half 10 verzamelden we ons op de fiets voor de Borch en iets voor tien uur konden we al vertrekken. Na een voorspoedig begin van de reis begaf echter een van de fietsbanden het. Gelukkig kon onze volgwagen hier meteen dienst bewijzen. Verder leek het af en toe te gaan regenen en zag het er soms wel erg donker uit boven ons, maar we zijn toch nagenoeg droog aangekomen bij het kampgebouw.

Het gebouw werd eens flink verkend, de tassen werden uitgepakt en er werd alvast drinken klaargemaakt. Nadat iedereen zich geïnstalleerd had was het tijd om nog even alle namen door te nemen. Door de flinke ledenaanwas moesten namelijk zelfs sommige leden van de leiding toegeven niet alle namen zeker te weten. Gelukkig is een spelletje 'krantenmeppen' ideaal om snel en op een grappige manier elkaar te leren kennen.

jeugdkamp_2002_13_20090301_1657008778Na het middageten was er een een tijdje niks gepland, zodat de leiding snel alles klaar kon gaan maken voor de zeskamp daarna en het avondspel later op de avond. Dat zeskamp bestond uit de volgende zes spellen:

  • het grote 'leid je geblinddoekte kampgenoot door een gestoepkrijt doolhof' spel
  • het 'klim over en duik onder een paar horden en ren je daarna rot' spel
  • het grote 'ren je rot op de tribune van de arena' spel
  • het 'verlies geen water over een zo gek mogelijk parcours' spel
  • het 'sporten hangen' spel
  • het 'maak een zo origineel mogelijke vlag met je teamnaam erin verwerkt' spel

De scores werden zorgvuldig bijgehouden door de verschillende mensen van de leiding en later opgeteld. De vlag werd afzonderlijk door ieder lid van de leiding beoordeeld en ook dit werd bij elkaar opgeteld. De prijsuitreiking was echter zondag pas, door daarover dadelijk meer.

's Avonds aten we patat met een kroket of frikadel. Na het eten en afwassen was er ruim tijd voor eigen activiteiten want de organisatie had het nodige voor te bereiden. Het avondspel moest worden klaargezet, de volwassenen die als groepsleiders optraden moesten worden geïnstrueerd en een deel van het spel moest nog concreet gemaakt worden. Van al die drukte merkten de kampgangers niks, zij vermaakten zich uitstekend binnen en buiten.

Zo rond 21.00 u moest het dan toch gebeuren: het bosspel werd door Erwin ingeleid door een spannend verhaal over de wachttoren die buiten te zien was. Het verhaal speelde in de Tweede Wereldoorlog en ging over het smokkelen van eieren en brood. Na het verhaal ging de leiding zich snel omkleden en schminken in het zwart. Ondertussen werden in de andere ruimte de groepen verdeeld en kon de leiding zich stilletjes naar het bos verplaatsen.

In het bos aangekomen mochten de groepen zelf gaan smokkelen. Eerst moesten verschillende mensen van de leiding gevonden worden in het bos en eenmaal gevonden kregen de groepen een opdracht mee. Met deze opdracht kon zelf smokkelwaar worden verdiend. Maar pas op! Er liepen ook geheel in het zwart geschminkte en verklede douaniers rond die de spullen zonder pardon zo weer konden afpakken. Het aantal groepen dat echter daadwerkelijk gepakt is door een douanier viel reuze mee; de groepen waren zelf blijkbaar ook heel stilletjes en rustig in het bos!

Na dit spannende smokkelspel mochten de groepen via een speciale route teruglopen en langs deze route probeerden we hen aan het schrikken te maken. Dat lukte de ene keer beter dan de andere, maar het was ook als niet meer dan aardige aanvulling op het bosspel bedoeld.

jeugdkamp_2002_46_20090301_1117652151Bekomen van de schrik stond er heerlijke soep te wachten op de deelnemers. Al snel daarna was ook buiten de vuurkorf met het 'kampvuur' helemaal klaar en trokken de meeste kampgangers daarheen. Wat kletsen, drinken, lachen, gieren en brullen tot in de late uurtjes. Zo af en toe dropen er wat af naar binnen toe en op een gegeven moment was het echt af buiten. Tijd voor 'slapen'.

Het was nog lang gezellig binnen, maar daarmee ook wel wat lawaaiig. Gelukkig hielp het om een bepaald niet nader te noemen persoon bij het toilet te slapen te leggen en voor de rest gewoon rust te eisen.

De volgende dag regende het flink, een reden te meer om nog eens lekker te blijven liggen. Toch stond het eten al geruime tijd klaar en waren veel mensen toch al wonderwel snel weer actief te krijgen, dus moesten we er allemaal maar aan geloven: hup, aan het eten!

Na het eten hadden we een muziekspel, met als bedoeling de artiest en de naam van het nummer te raden. In een variant daarop moesten de groepen de nummers verder af zingen. Al snel was het alweer tijd voor het middageten. Aangezien het nog steeds een beetje tegenviel voor wat betreft het weer kon het geplande buitenspel niet doorgaan. In plaats daarvan hebben we enkele kringspellen gedaan, zoals toneelspelletjes, uitbeelden van reclames zonder geluid, gesprekken voeren met elkaar door elkaar heen, doorfluisteren, signaal doorknijpen, enz. enz.

Zo rond drie uur zondagmiddag kwamen de ouders binnendruppelen. Niet meteen om hun kroost weer mee te nemen, want we hadden nog wat voor hen in petto. De vlaggen die gisteren gemaakt waren moest namelijk gepresenteerd worden en daarbij hoort uiteraard ook een algehele officiële prijsuitreiking. De stand werd bekendgemaakt en de nummers 1, 2 en 3 kregen een heuse medaille. Na het zingen van het Wilhelmus was deze presentatie afgelopen. Voor alle kinderen was er ijs en voor iedereen was er nog ruim voldoende te drinken. Zo langzamerhand ging bijna iedereen er toch vandoor.

Hierna konden we gaan opruimen en schoonmaken, zodat het hele gebouw weer in de originele staat kon worden opgeleverd. Alles dat over was - zoals veel drinken omdat het dit jaar minder warm was - werd verdeeld onder de schoonmaakploeg en uiteindelijk konden ook wij naar huis toe.

Al met al kan zeker worden gezegd dat ook dit kamp - ondanks het slechtere weer dan andere jaren - een succes was!

Foto's concours B-orkest 9 november 2002

Foto's concours B-orkest 9 november 2002

Voor een foto-impressie van het concours van 9 november 2002 j.l. waar het B-orkest met succes aan heeft deelgenomen, klik op de onderstaande foto. Het resultaat is ook op deze site te vinden en wel op deze pagina.

Met dank aan Excelsior Losser en de fam. Siebers voor het leveren van de foto's!

  • concours_b-orkest_2002_4_20090301_1891119121
  • Reacties: 0

Foto-impressie van zaterdag 25 mei 2002

Foto-impressie van zaterdag 25 mei 2002

Op zaterdag 25 mei was in Varsseveld de slotdag van een grootse goochelvierdaagse. Geen "Varsseveld Buitengewoon" dus dit jaar, maar ook aan dit evenement verleende JUBAL graag haar medewerking. Achtereenvolgens hebben opgetreden het A-orkest, de Malletband en het B-orkest.

Op de dag hield JUBAL ook haar rommelmarkt en stonden we met een kraampje waar kon worden deelgenomen aan een prijsvraag. De hoofdprijs was een reis naar Parijs!

Klik op onderstaande foto voor een indruk van de gebeurtenissen op 25 mei. Met dank aan Roel Arentsen en Erwin Heersink voor het maken en uitlenen/mailen van de foto's!

 

  • rommelmarkt_2002_2_20090301_1511689938
  • Reacties: 0

 

Concours B-orkest 2002 juryverslag dhr. Oosterman

Uitgetypt verslag van dhr. Oosterman


Klik op de foto voor een grotere versie

Sandcastles

Deel 1: Opzet mag wat meer gedecideerd. Maat 15 fraaie houtklank. Vervolg effectieve contrasten! Maat 47 in coda minder goed afgewogen orkestklank.

Deel 2: Sfeervolle opening. Maat 4 samenspelproblemen! Maat 15 fraaie orkestklank. Maat 22 samenspel wat minder soepel in lijn, prima slot.

Deel 3: Goede opzet. Maat 21-24 mist wat precisie. Slotwerking kan wat meer. Goede prestatie.

a Western Suite

Deel 1: Pakkende opening met volwassen orkestklank! A 4e maat wat uit het tempo in h.h. (=hoog hout, red.). B kan iets meer subtiel. C transparantie wat minder. Slotmaat ritmisch wat onduidelijk.

Deel 2: Klokeffecten kunnen wat effectiever. H zeer fraai van klank en speelmanier. I mooie ronde trompetklank! Slot wat minder overtuigd.

Deel 3: Uitbundige speelwijze. Soms komt "hoog" wat in de verdrukking. Onregelmatige metriek ook heel vast!! P fraai klankbeeld. Slot nog meer imponeren.

Uitstekende prestatie van dit volwassen klinked orkest onder prima leiding!!

Crowdfunding

We starten een samenwerking met basisschool Meeander voor meer muziekles in de klas. Voor de instrumenten zijn we een crowdfunding gestart. Draagt u ook een steentje bij? Ga snel naar https://www.voordekunst.nl/projecten/6783/ voor informatie en om te doneren.

Inloggen (leden/donateurs)

Laatste nieuws

We starten een samenwerking met basisschool Meeander voor meer muziekles in de klas. Voor de instrumenten zijn we een crowdfunding gestart. Draagt u ook een steentje bij? Ga snel naar https://www.voordekunst.nl/projecten/6783/ voor informatie en om te doneren.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus