2004

Concours B-orkest 2004 juryverslag jurylid 1

Uitgetypt verslag van jurylid 1


Klik op de foto voor een grotere versie

Admiral spirit

Pauk moet stemmen met baslijn! Goede cadans. Goed van klank! Verhoudingen fijn geplaatst. Goede balans te beluisteren. Compliment.

Verder een fijne tekening te volgen. Extra complimentje voor de "hoorngroep"! Blijf waakzaam inzake de stemming! (discant)

Allegro let op de betoning! In het gehele slotdeel de rust behouden! Ook wat fragmentarisch dit laatste deeltje. Jammer! Overigens fraaie verzorging.

Victory

Goede opzet! Stemming koper - hout niet gaaf. 12 baslijn onzuiver (pauk + bas). Na 16 frasering behouden. 27 Klank vol tutti. 31 idem als 12.

Het moderato is wat onrustig. Zoek meer z.g. klankbreedte. Het exacte spel is er ietwat uit! Proficiat hoorn. Andante goede aangepakt! Beweging niet behouden. Verder fraaie beheersing.

136 Jammer! Gaver maken! Goede kopergroep bezig! Controleer de discant nog beter qua stemming en de afwijking hout - koper! Slot wel overtuigend maar ook onzuiver!

Concours B-orkest 2004 juryverslag jurylid 2

Uitgetypt verslag van jurylid 2


Klik op de foto voor een grotere versie

Admiral spirit

Zeer zorgvuldige aanpak. Mooi doorzichtig. Goede spelers! Goede basis! Ook en oor voor het detail. Gedegen en muzikale werkwijze.

Prachtige p's. Stemming behoorlijk goed. Ik heb geen behoefte kritische opmerkingen te maken. Ik vind hetgeheel uitstekend.

Victory

Goede opening. 11 minder profiel. Mooie klarinetklant. Moderato 39 aan de snelle klank (kant, MJ). Mist daardoor het karakter. 64 etc. stemming trompetten.

Blaastechnisch heel goed (hoornist excellent). Goede solisten. Toch mist het geheel vaak spanning.

Algeheel een uitstekend optreden, waarvoor ik veel waarderende woorden zou kunnen toevoegen...

Jeugdorkestenfestival Dinxperlo

Jeugdorkestenfestival te Dinxperlo

Op zaterdag 26 juni heeft het B-orkest deelgenomen aan het jeugdorkestenfestival te Dinxperlo. Hier vindt u het juryverslag van die dag.


Crimond

Orkestrale fraaie momenten. Jammer dat de zuiverheid te veel negatief het geheel beinvloedt. De grote ??? sprongen zijn vrijwel allen onzuiver. Probeer fluit-hobo's tot een kleur te vormen. Idem het ??? meer een groot sonoor (??) register.

Om deze moeilijke maar duidelijke orkestratie meer eenheid in balans / homogeniteit aanbrengen. Let erop dat trp (??) niet teveel domineert.

Queens Park Melody

Fraaie intro. Realiseer goede tempo-overgang. Lage register van klar. (??) zeer onzuiver (Jammer). Tempo is niet constant. Fraai e trp en trb solo.

Het totale hout mag m.i. nog meer als blok klinken (??). Alle elementen zijn aanwezig. Overnemen van melodielijnen realiseren vanuit de balans vloeiender en altijd met intentie. Slotmaat veel te kort.

Admiral Spirit

Probeer met het zeer povere thematische materiaal het nodige eraan toe te voegen. Het hout wordt vaak weggedrukt. Heeft ook te maken met de kwaliteit van de partituur. Geef het hout absoluut meer ruimte. De ligging is te laag.

Alle orkestrale (??) zaken verlopen logisch en vanzelfsprekend. Prima.

Maar maak nu met deze positieve ingredienten v/h orkest nog meer muziek. Orkest met vele mogelijkheden.

Registerbalans (??) realiseren n.a.v. de gewenste klankkleuren vanuit elke partituur.

Succes. Prima optreden.

Alex Schillings.

Concours B-orkest 2004 juryverslag jurylid 3

Uitgetypt verslag van jurylid 3


Klik op de foto voor een grotere versie

Admiral spirit

Safe begin, goed voorbereid door dirigent, orekst is zeer gedisciplineerd. Pas op voor (halve noot met overgebonden achtste, daaropvolgende achtste: "men speelt bijna een zestiende").

Begeleidende stemmen passen zich goed aan. Voor J een fraaie afsluiting.

Allegro molto. Goede als een geheel gebracht. De grote lijn was er. De stemming werd gaandeweg het werk beter.

Victory

Het marcando mag er wat meer uitkomen en er zijn lichte ongelijkheden. Ritmisch punctueel en dat wil wat zeggen bij zo'n "struikelritme".

Goede afisseling ritmisch scherpe passages en contilenes (???).

Pas op voor eenvormigheid en automatisch spel, marcato is weer anders dan marcando! Vanaf 138 alles weer perfect onder controle.

Orkest is gelukkig nooit grof en de vele lyrische trekjes (cautilenes??) krijgen het volle pond.

Verslag kamp 2004

Alweer voor de zesde keer vertrokken we voor het kamp en voor de vijfde keer richting Lievelde. Vooraf was het een beetje afwachten wat voor een weer het zou worden, maar dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen!!

Vertrekpunt was zoals altijd 'de Borch'. Om 9.30 uur al en dat terwijl de leden van het A-orkest de vrijdag ervoor nog naar de bruiloft van Claudia waren geweest. Maar goed, na een controle van de aanwezigheid van iedereen en het inladen van de bagage konden we dan vertrekken: op naar Lievelde!

De rit verliep zeer soepel en we waren dan ook zeer snel in Lievelde. Snel allemaal een plekje zoeken boven. Dit ging anders dan normaal, want hier stonden opeens stapelbedden. Eventjes wennen dus.

Na de lunch was het tijd voor het eerste grote spel. Dit was tevens een kennismakingsspel. Er hingen 5 touwen en op het onderste touw hing een naambordje van iedereen. Bedoeling was dat door elkaar uit te dagen je helemaal bovenin zou komen. Er waren hiervoor zo'n 20 kleine en eenvoudige spelletjes beschikbaar. De winnaar van ieder spel ging een niveau hoger, de verliezer een niveau lager. Uiteindelijk hebben vier mensen het grote finalespel gespeeld, wat werd gewonnen door Lyan!

Hierna was er weer tijd om wat voor jezelf te doen. Hier werd ook gretig gebruik van gemaakt: voetbal, tafeltennis, volleybal, touwtjespringen, enz. enz. En dat allemaal onder een fantastisch warme zon!

's Avonds was er een tijdje na het avondeten een dropping georganiseerd. De groepen werden achter elkaar uitgezet in het bos en moesten de weg zien terug te vinden. Ondertussen waren er enkele douaniers op de fiets bezig de groepen te vinden om hen stokjes afhandig te maken. Dat viel echter vies tegen voor de douaniers... Na een flinke wandeling was het dan tijd voor het kampvuur. Sommigen gingen na een tijdje naar bed, anderen hebben het 'iets' langer volgehouden buiten (zelfs toen het vuur al uit was... koud!!).

's Morgens zijn sommige mensen altijd erg vroeg wakker, terwijl anderen er nog maar net inliggen. Iedereen zal toch aan het ontbijt moeten en dankzij Berry is iedereen gewoon uit bed geschreeuwd. Berry is hiervoor speciaal vroeg opgestaan en uit Hengelo komen rijden! Of iedereen daar blij mee was is iets anders...

Na een tijdje was het tijd voor de spellen van de groep van Rianne, Lyke, Jeroen en Daan. Vla happen, tanden poetsen waren de introductiespelletjes (zie foto's!). Dat beloofde wat! Vervolgens gingen we met een dobbelsteen gooien: gooide je zes dan moest je cake eten. Doel was zo snel mogelijk alle cake op te krijgen. Een ander creatief spel was de telefoonboek- en sinaasappelrace: telefoonboek op je hoofd de ene kant op, sinaasappel met je hoofd over de grond de andere kant op (zie foto's!). De wedstrijd zo veel mogelijk woorden verzinnen leverde wat woorden op die we beter niet hier kunnen herhalen....

's Middags was het alweer tijd voor de ouders om hun kroost op te halen. Na wat genieten in de zon met wat drinken was het tijd voor een groot ja/nee spel. Door in een vak te gaan staan moest een vraag met ja of nee beantwoord worden, zodat uiteindelijk een iemand over zou blijven. De ouders vielen hierbij wel erg snel af. Als beloning voor de kinderen was er daarom toen ijs.

Tijd voor het schoonmaken voor de organisatie en het verdelen van het eten dat over is. Dit verliep vrij vlot, aangezien het gebouw bijna niet gebruikt was (leve de zon!).

Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!

  • jeugdkamp_2004_1_20090301_1145270873
  • Reacties: 0
  • jeugdkamp_2004_2_20090301_1748415717
  • Reacties: 0
  • jeugdkamp_2004_7_20090301_1210552062
  • Reacties: 0
  • jeugdkamp_2004_9_20090301_1260103503
  • Reacties: 0

Inloggen (leden/donateurs)

Laatste nieuws

U shopt online tegen normale prijzen, terwijl Jubal toch wat verdient. Hoe dat werkt? Lees hier meer. De makkelijkste manier om Jubal te ondersteunen.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus