2006

Uitgetypt verslag dhr. Gert Buitenhuis

Uitgetypt verslag van dhr. Gert Buitenhuis

buitenhuis_p1


buitenhuis_p2

Seven Wonders of the Ancient World

I. Jammer dat de 1e trp er zo alleen uitkomt maar dit was zeker goed gemeend. Kwartpunt, achtste kwart kwart | de achtste graag iets meer rust geven, wordt allees veel duidelijker. 37-85 is de kwart kwart kwart | doorgaande noot heel belangrijk voor o.a. balans - accordiek! Vooral volhouden. 86-106 is dit in de diskant het geval. 168 diskant prima maar pas op voor de voorslag. Qua samenspel hoorns prima 183 etc maar na het gliss de volgende maat ook volhouden a.u.b.

II Zuiverhuid trb sord? Soli lukken heel aardig, soms even net niet. 18 fraaie orkestklank. Prima slagwerk, diskant iets te opdringerig in 't fraaie karakter in de opzet. Overgang 63 sluit even net niet (jammer). 78 C.A. toevallig teken (fis blijft toch gehele maat???).

III In deze fraaie snelle opening wat weinig klank opbouw vanuit 't laag. Samenspel 58? Diskant is technisch prima, maar net iets te veel klank. In de onregelmatige 9/8 iets meer articuleren. Trb 163 iets te veel. Unisono thema 195-199?

Maar over het geheel veel goeds!

Oscar for Amnesty

Prima opening.

B tr in fluit? Div. solistische inzetten wel wat wisselend in karakter, bv. met vibrato-zonder, etc. Allegro 8e rust, 2x 16e 8e graag nog duidelijker.

Balans hokje 1 maat vijf hout mp trb sf in??? Mooie spreekstem. E staat net niet onder elkaar. Vooral ontspannen blijven spelen, vooral in de begeleiding. Prima pauken solo, alleen is de Eb iets te hoog, maar prima egaal gespeeld. Probeer het ff van de klar (?) in het karakter van de pauk te plaatsen.

M karakter doorgesneden maat? Vierkwarts is maar een idee. Lento ff oke maar wel graag rein, al is dit erg lastig in zo'n ff. B diskant zuiverheid Over het algemeen veel goeds in 't thema met af en toe wat kleine probleempjes.

8 Past op 't samenspel, dit moet echt sluiten en vooral de intonatie in de lage cl. is erg belangrijk. Een voor T mis ik de opzet in de triolen. Vanaf de fagot oke crescendo tot U maar dan begint het pas, hou vooral de klant vast vanuit laag koper/hout etc., kost erg veel kracht en met een goede ademsteun lukt het zeker.

Blijf vooral fraseren.

Concours A-orkest 2006 jurylid dhr. Jansen

Uitgetypt verslag van dhr. Gert Jansen


Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Seven Wonders of the Ancient World

I. Sfeervol begin. Let op balans! 44 e.v. Dynamisch beter uitwerken in details 86 Aansluiting "vloeiend" laten aansluiting als ondersteuning! 133 Balans!

II. Goede opzet, blijf steeds aandacht houden voor intonatie 19-23 Dynamische balans? 34 Goede opbouw. Expressieve uitvoering mag iets meer muzikale vrijheid hebben (rubato). 83 Klankbalans zou meer ruimte mogen geven door de melodielijnen.

III. Goed karakter. Dynamische balans vraagt toch nog aandacht. 76 Denk aan expressie in de melodische lijnen. 157 Balans!

Er gebeuren best wel goede dingen maar blijf aandacht houden voor de details en "gebruik" de muziek voor expressieve beleving.

Oscar for Amnesty

Articulatie in de opzet kan nog meer worden uitgebuit. De sfeer is goed. ??? trp/hrn (blz. 17) gelijk "vibrato" afstemmen. Allegro vicace goed karakter. E cadans gelijk oppakken.

Zorg ervoor dat de "overnames" gelijkmatig verlopen. K bas voldoende ruimte geven. P goede sfeer! Q Let op samenspel en balans. R wat oneffenheden in de intonatie. 9de maat R hrn de klank in trp gesteund door de adem S wat meer muzikale expressie (rubato) laat de "emotie" meer werken.

Het werk wordt niet onverdienstelijk uitgevoerd, maar ik zou graag meer "emotie" in de muzikale uitvoering terugvinden.

Succes. Gert Jansen.

Concours A-orkest uitgetypt verslag Dhr. Goorhuis

Uitgetypt verslag van dhr. Rob Goorhuis

goorhuis_p1


goorhuis_p2

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Seven Wonders of the Ancient World

1. Goede opening. Helaas ook onzuiver (vooral de discant). Na de tempoversnelling de kwarten wat aan de korte kant bijv. 76. Later is dit beter. Articulatie sowieso wat onregelmatig waardoor het beeld wat verstrooid en onrustig is. 168 etc. goed klankbeeld (orgelachtig).

2. Fagot/trb's niet onverdeeld gelukkig (zeer moeilijk). Er gebeuren overigens wel meer kleine ongelukjes. Bezwerende opbouw 35 etc. Melodielijn 46 etc heeft weinig reliëf. 75 mooie althobosolo, mooi slot / overgang.

3. In de triolen qua samenspel niet helemaal bevredigend. Verzorgd spel 37 etc. Vanaf 72 (?) samenspel weer onder druk. 138 stemming fluiten minder. Verder maakt het spel een degelijke en bij vlagen imponerende indruk (!?).

Oscar for Amnesty

Voldoende exactheid om de gewenste effecten te realiseren. Uitstekende spreekster (!).

Trompet wat flakkerig waardoor accentuering niet helemaal juist is. Soepele metriek. D mooie sfeer. Poco meno mosse etc. goede tempo schakeringen en -overgangen etc. etc.; klankbeeld soms neigend naar ondoorzichtigheid.

Goede bassen, maar evenals euph iets in de verdrukking van de percussie. Op zich overigens wel goed slagwerk.

N lastig zo'n klankgebouw transparant op te bouwen. Na O klarinetten niet gaaf. Q inzet niet 100%, later beter. R trp iets beter timen (inzet). Klank klarinetten vanaf S is wat "ruizig". Expressie in de melodische lijnen blazerssolisten blijft wat onderkoeld. Pas in Tutti komt ook de muzikale passie meer tevoorschijn.

Als geheel zeker een mooie prestatie. Hartelijk dank voor uw muzikale bijdrage!

Verslag concours A-orkest 2006

Verslag concours A-orkest 2006

Verslag van de roadies geschreven door Berry Legters

Vrijdagavond heb ik(Berry) eerst de vrachtauto opgehaald omdat we dinsdag met de generale repetitie gekeken hadden wat er aan slagwerk mee moest, en dat paste niet achterin mijn Mazda.
Zaterdagmorgen na een onrustige nacht( beetje spanning, wat het zal worden) vroeg uit bed, eten en naar Varsseveld om Han op te halen. Daarna naar de Borch om het slagwerk e.d. in te laden en goed vast te zetten. Wat schetst mijn verbazing: onze trouwste supporter cq bekken speler Hans is al aanwezig! Na een half uur inpakken en sjorren komen de leden van de harmonie ook bij de Borch. Ze zijn toch allemaal wel een beetje gespannen is onze indruk.
De bus van Gelderesch reizen was inmiddels ook gearriveerd en de leden plus de suporters worden door de voorzitter er op gewezen dat ze in kunnen stappen. Wij als roadies wensen de leden nog veel succes en vertrekken naar Enschede. Het liep voorspoedig dankzij de tom-tom (een prima uitvinding). Onderweg hadden we nog voldoende tijd om nog een pitstop in te lassen. Terwijl we daar langs de kant van de weg stonden kwam de bus er ook langs met veel getoeter. We dachten al bijna dat hij de luchtketel wel leeg moest hebben, en zonder rem moest zitten.
Na plus minus 20 minuten arriveerden we bij de schouwburg waar het concours gehouden werd. Bij de losplaats de instrumenten weer uitgepakt en vrachtauto weg gebracht. We werden weer terug gebracht naar de schouwburg door iemand die de hele dag heen en weer pendelde met de auto (prima geregeld!).
Toen op zoek naar de kantine om een kopje koffie te drinken en te wachten op de leden van de harmonie die spoedig arriveerden. De kopjes waren toch al meer gespannen of dit kwam door de bus of toch het concoursgevoel weten we niet. Na het inspelen van de nummers moesten de sleepjongens weer aan de slag om het slagwerk op tijd in de zaal te krijgen wat ons ook deze keer weer gelukt is met hulp van de slagwerkers van Jubal. We staan er altijd van te kijken wat er mee moet voor een half uur optreden! Nadat we alles op het podium klaar hadden staan zijn we in de zaal gaan zitten in afwachting van het optreden. Het inspeelwerk klonk ons al mooi in de oren en bij de verplichte werken kwamen bij mij de koude rillingen op de rug, zo mooi gespeeld, met veel spanning, wat ook de bedoeling was bij deze nummers. Ik keek Han aan en die had er ook een goed gevoel bij en dacht al aan een eerste prijs wat later ook toegekend werd door de jury!
Nadat we onze magen goed gevuld hadden met ballen gehakt en rookworsten, heb ik de vrachtauto weer opgehaald en het slagwerk weer ingepakt en moesten we weer terug via druk Enschede, naar Winterswijk waar we de pauken en klokkenspel af moesten leveren. We moesten het in een kast opruimen wat ons niet lukte i.v.m. de tijd en de ruimte in de kast. Toen hebben we maar samen met de beheerder de instrumenten in een zaal gezet.
Van Winterswijk gingen we naar de Borch waar de Sint op dat moment ook aankwam, dus toen moesten we uitladen via de achterkant van de Borch. Dat ging niet zo gemakkelijk i.v.m. de breedte van de deur maar na veel geduw en getrek kwamen de instrumenten op de plaats.
Moe maar voldaan gingen we richting huis, om later terug te keren naar Varsseveld om een borrel te drinken en de leden plus Henk-Jan(dirigent) te feliciteren met het behaalde succes. Jubal ga zo door!!!!!!!

Inloggen (leden/donateurs)

Laatste nieuws

U shopt online tegen normale prijzen, terwijl Jubal toch wat verdient. Hoe dat werkt? Lees hier meer. De makkelijkste manier om Jubal te ondersteunen.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus