1998

Feestgids Gerjo & Jolanda

Feestgids
ter gelegenheid van
het huwelijk van
Gerjo en Jolanda Seesink

Voorbereidingen voor de serenade van het Jeugdorkest van Chr.
Muziekver. "Jubal" uit Varsseveld

24-09-1998

Toen wij hoorden dat jullie gingen trouwen, hebben wij als jeugdorkest geen moment getwijfeld:

WIJ MOETEN EEN SERENADE AAN GERJO EN JOLANDA BRENGEN!

Onder aanvoering van 4 prominente leden van het jeugdorkest hebben wij getracht het jeugdorkest bijeen te brengen om een serenade aan jullie voor te bereiden.


Maar hoe mobiliseer je een heel Jeugdorkest om op zo'n gelegenheid te spelen?

Als je dirigent bent is dat niet zo moeilijk: je zegt gewoon dat er een concert is en dat iedereen verplicht is om te komen. Maar hier komen we het eerste probleem al tegen: WE HEBBEN GEEN DIRIGENT! (want die gaat immers trouwen...)

En hoe vind je een dirigent....

Het jeugdorkest onder de bezielende leiding van Erwin

Toen Erwin kwam kijken wat al het gerommel achter in het 'Jubal' archief te betekenen had, zag hij de vier eerder genoemde leden van het organisatie-comité rommelend zoeken naar passende muziek voor zo'n evenement.

Al gauw bleek hij bereid om als interim dirigent op te treden, hetgeen werd verwelkomd met kreten als 'cool man' en 'kicken'.

Inmiddels waren er diverse stukken uitgezocht om bij jullie op de bruiloft te spelen. O.a. een Jazz suite, een paar marsen en Choral en Rockout.

Op aandringen van Erwin werd gekozen om een tweetal marsen te spelen, ten eerst omdat wij waarschijnlijk niet de enigen zouden zijn met een Serenade, die door de keuze van concertstukken toch wat te lang zou duren, en ten tweede om de moeilijkheidsgraad niet te hoog te laten zijn vanwege de toch al beperkte oefentijd.

Vanaf april heeft dit tafereel heel wat voeten in de aarde gehad. Gerjo mocht immers nergens van weten. Via briefjes in het orkest werd iedereen die kon bereid gevonden om hieraan mee te doen.

Het organisatiecomité heeft ongeveer 5 keer heel Varsseveld rondgefietst om de mensen bij elkaar te krijgen. Bovendien werd na iedere jeugdorkestrepetitie druk vergaderd.

Uiteindelijk werden er die repetitiedata vastgesteld, te weten:

  • 22 augustus
  • 5 september
  • 12 september

Op deze data werd er druk gerepeteerd aan de marsen 'Folrida' van A. Duroc en 'Juniorenmars' van J. Wichers.

Twee wereldberoemde 'Marstriomphen' voor Gerjo en Jolanda

Waar kun je het best repeteren? Ook op deze vraag werd een antwoord gevonden. Gerjo geeft normaal les op zaterdag, en wel in 'de Borch', dus deze locatie viel af.

Jantine kwam met de oplossing: we konden geheel belangeloos rekenen op de steun van haar oom en tante, wonende aan de Heusinkvelderstraat.

Er heerste nog enige angst dat de fraaie tonen uit de toeters van de jeugdorkestleden bij openluchtrepetitie het huis van de ouders van Gerjo zouden bereiken. Derhalve werd gekozen om op de deel te repeteren, hetgeen goed uitkwam met het weer van de afgelopen weken.

Onder overweldigende belangstelling van wel 15 katten, een hond en de familie van Jantine werden de stukken ingestudeerd.

Resultaat: 1 dode kat...

Het muzikale resultaat kunnen jullie vanmiddag van ons horen... Er werd tevens nog wat geld ingezameld om een leuk cadeau voor jullie te regelen. Ook dit is geen eenvoudig karwei. We hopen dat we een toepasselijk cadeau gevonden hebben, dat een mooi plaatsje mag krijgen in jullie huis.

Hieronder nog een aantal foto's van de repetities...

Hier de 'concept' tekst voor de speech die voor jullie gepland was:

Beste Jolanda en vooral Gerjo,

Je dirigeert nu al een paar jaar het jeugdorkest en naar onze mening doe jij dat met veel plezier. Toen wij er achter kwamen dat jullie gingen trouwen, zijn wij gelijk rond de tafel gaan zitten om iets te verzinnen, want als jouw jeugdorkest willen we toch iets van ons laten horen.

We hebben avonden lang rond de tafel gezeten om deze speech in elkaar te flansen, we hebben heel Wisch rondgefietst om muziekstukken rond te brengen en dagen lang geoefend om het een beetje te laten klinken. We wilden jou namelijk eens verassen met onze verborgen kwaliteiten. Als speech kwamen we op het idee om eens jouw slechte en (voor zover aanwezig) goede eigenschappen in de groep te gooien. Uiteindelijk hebben we de slechte eigenschappen flink ingekrompen en de goede flink uitgebreid en kwamen we tot een top 5. Hier komen de "goede":

Je kan heel spontaan zijn

Je hebt een goede smaak qua muziek

Je bent erg geduldig

Je hebt wel leuke humor

En je bent toch wel enigszins een beetje veel muzikaal

En, wat hier natuurlijk bij hoort, de slechte punten:

Dirigeerstokjes zijn om mee te zwaaien, niet om mee te gooien

Als er 4/4 maat staat, sla dan ook 4/4 maat en geen 3/4!!

Op tijd komen is ook erg moeilijk he??

Je bent (soms) een beetje vergeetachtig

En je hebt weinig door. Zo heb je bijna zelf de muziek hiervoor uitgezocht en deelden wij briefjes uit tijdens het jeugdorkest.....

Jolanda, we hopen niet dat je nu teleurgesteld bent omdat we niks over jouw weten te vertellen en we hopen dat je niet op Gerjo afgeknapt bent na al deze negatieve punten (die je waarschijnlijk nog niet wist). Maar om het goed te maken hebben we ons kapot gezocht naar een leuk cadeau en dat is ons gelukt.

Gefeliciteerd namens ons allen!!

Verder vinden jullie hier nog een aantal 'uitnodigingsbriefjes' die
Gerjo waarschijnlijk volledig ontgaan zijn...

BELANGRIJK!!!!
STOP DIT WEG VOORDAT GERJO BINNENKOMT!!!!

(er mag niks opvallen; doe normaal!!!!)

Hoi allemaal,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten gaan Gerjo en Jolanda op 24 september trouwen. Bij dat feest hoort natuurlijk ook muziek. Daarom willen wij als jeugdorkest daar een serenade/optreden gaan brengen. Wij hebben hier al over gepraat met onze "dirigent" (Erwin Heersink) en hij zorgt voor de muziek en muzikale leiding.

Hierbij willen we jullie vragen of je wilt meedoen aan dit optreden. Uiteraard moet je daarover niks zeggen tegen Gerjo; het moet ECHT een verassing zijn!

Waar het is weten we nog niet helemaal, maar we willen daar in ieder geval samen heen gaan. Waarschijnlijk op de fiets dus! Daarover hoor je nog wel meer. Over het oefenen krijgen jullie ook nog bericht.

De belangrijkste vraag is dus: "Willen jullie meedoen?" We rekenen op jullie steun. Graag melden aan een van ons als je mee wilt doen.

Met muzikale groeten,

"De organisatie" Marijke, Nicole, Jantine en Mark
"De dirigent" Erwin Heersink (hoorn)

En natuurlijk deel 2...

DIT BERICHT IS NIET BEDOELD VOOR GERJO. ZORG DAT JE DIT PAPIER OP TIJD HEBT WEGGEDAAN!!! WE HOPEN HET GEHEIM TE HOUDEN!!

Hoi allemaal,

We willen gaan oefenen voor de bruiloft voor Gerjo en dat willen we eigenlijk morgen (22-08) meteen al doen.... Misschien een beetje kort vooraf, maar we hopen toch dat iedereen kan komen. Het plan is om half elf te beginnen met spelen en dat doen we bij de fam. Westerveld aan de Heusinkvelderstraat 3. We verwachten niet dat morgen alles perfect gaat; we zullen nog wel vaker oefenen en we weten zelfs nog niet welke stukken we precies zullen doen. In ieder geval hopen we dat jullie allemaal komen!! Tot morgen!!

Route:
vanaf centrum Varsseveld: Dames Jolinkweg => Aaltenseweg oversteken => achter ATer Horst@ rechts afslaan over het spoor => nu ben je op de Heusinkvelderstraat => 1e huis links

Groetjes,

"De organisatie" Marijke, Nicole, Jantine en Mark
"De dirigent" Erwin Heersink (hoorn)

P.S. Voor het cadeau zouden we je willen vragen CENSUUR mee te nemen.

Natuurlijk volgde er ook nog een derde bericht...

OOK DIT BERICHTJE IS UITERAARD NIET BEDOELD VOOR GERJO!! ZORG DAAROM DAT JE DIT OP TIJD HEBT WEGGEDAAN!!!

Hoi allemaal,

We hebben nu een keer geoefend en dat ging al behoorlijk goed. Voor iedereen die er niet was: we hebben besloten dat we de "Juniorenmars" en "Florida" zullen gaan spelen. De volgende keer oefenen is op zaterdag 5 september om 10.00 u en weer bij de familie Westerveld aan de Heusinkvelderstraat. Neem dan niet alleen Florida en de Juniorenmars mee; we willen namelijk de andere stukken natuurlijk ook graag terug...

Vergeet ook niet de f 7,50 voor het cadeau mee te nemen (als je dat nog niet gedaan hebt). Verder hopen we natuurlijk dat jullie allemaal komen en het zou fijn zijn als je het een van ons zegt wanneer je niet komt. Tot zaterdag!!

Route:

vanaf centrum Varsseveld:

Groetjes,

"De organisatie" Marijke, Nicole, Jantine en Mark
"De dirigent" Erwin Heersink (hoorn)

En nog het op 1 na laatste bericht...

OOK DIT LAATSTE BERICHTJE IS NIET BEDOELD VOOR GERJO. LEES DIT NIET MEER ZODRA GERJO GESIGNALEERD IS EN BERG HET DAN OOK OP!!

Hoi allemaal,

Dit briefje zal waarschijnlijk de laatste zijn, omdat we ook voor de laatste keer gaan oefenen. Deze keer zal dat morgenvroeg om 9.15 u gebeuren in >De Borch=. Het is zo vroeg omdat de klarinetten van het grote orkest om 10.00 u een groepsrepetitie daar hebben.

We hopen dat iedereen kan komen, ondanks dat het zo vroeg is, omdat dit dus de laatste keer zal zijn. Voor het vrijvragen van school zullen we jullie morgen meer vertellen. Als laatste willen we nog even vragen of iedereen die nog geen f 7,50 heeft meegenomen, dat morgen echt wil doen!! We willen binnenkort een kado gaan kopen, zodat alles op tijd af is!!

Tot morgen!!!

Groetjes,

"De organisatie" Marijke, Nicole, Jantine en Mark
"De dirigent" Erwin Heersink (hoorn)

En de allerlaatste...

VOOR DE LAATSTE KEER: PROBEER DIT BRIEFJE OOK WEER TE VERBERGEN VOOR GERJO!!!!

Hoi allemaal,

Dit keer is het echt het laatste briefje dat jullie krijgen, simpelweg omdat er niet meer vrijdagen zijn voor de bruiloft. Ja, aanstaande donderdag (24-09) is het al zo ver!! Dan gaan Gerjo en Jolanda trouwen en wij een serenade brengen op z'n receptie. Deze wordt gehouden in de Napoleonzaal van de Radstake. Graag zouden we met z'n allen erheen fietsen en daarom willen we om 16.15 u vertrekken vanaf "de Borch". Mensen die dichter bij de Radstake als de Borch wonen mogen ook om uiterlijk 16.45 u bij de Radstake zijn. We spelen om 17.00 u.

Denk verder aan:

  • een blauwe broek, witte blouse/t-shirt en (als je die hebt) zwarte schoenen

  • je muziekstandaard, de muziek en je instrument

  • veel goede zin!!

Tot donderdag!!

Groetjes,

"De organisatie" Marijke, Nicole, Jantine en Mark
"De dirigent" Erwin Heersink (hoorn)

Op de pagina hiernavolgend zien jullie dat we er alles aan hebben
gedaan om iedereen hier bij elkaar te krijgen.

Hiervoor was de medewerking nodig van wel heel strenge
studierichtingscoördinatoren.

Onze dank gaat natuurlijk ook naar hen uit.

wpe1.jpg (29401 bytes)

Zo Gerjo en Jolanda, wij hopen dat jullie hiermee een klein beetje een idee hebben gekregen wat wij voor jullie over hebben.

Wij wensen jullie een heel gelukkige tijd samen, en hopen dat jullie met net zo veel plezier terugdenken aan ons optreden als wij gehad hebben bij de voorbreidingen.

Met muziekale groeten,
HET JEUGDORKEST

Activiteiten 1998

Activiteiten 1998

1998 Januari Op zaterdag 24 januari werd de jaarlijkse snertactie gehouden. Er werd 1777 liter verkocht wat een netto-opbrengst van f 7.101,35 opleverde; de op ‚‚n na hoogste opbrengst sedert de start in 1993. Een mooi resultaat dank zij alle mensen die zich hiervoor inzetten.
Op vrijdag 30 januari gingen we naar de sporthal De Paasberg in Silvolde om samen met de andere muziekverenigingen uit de gemeente Wisch mee te werken aan de afscheidsbijeenkomst van burgemeester Pannekoek. Dit optreden werd bijzonder gewaardeerd.
Februari Op 18 februari werd door de blokfluitgroep een open les gehouden. De ouders konden zich op de hoogte stellen van de gang van zaken op de lessen. Ook was er gelegenheid in contact te komen met de
docenten en konden eventuele vragen worden beantwoord.
Op 21 februari werd een serenade gebracht bij Gerrit en Dien wildenbeest ter gelegenheid van hun 40-jarig huwelijksfeest.
Maart Op vrijdag 6 maart kon de blokfluitgroep komen luisteren bij het harmonie-orkest; dit kon op maandag 9 maart bij de malletband. Van deze gelegenheid werd slechts door enkelen gebruik gemaakt. Op zaterdag 14 maart 1998 werd de jaarvergadering van de Gelderse Muziekbond gehouden, welke door Fr‚ Duimelaar werd bezocht.
Op zaterdag 21 maart hielden we een extra-repetitie i.v.m. het a.s. concert. Het voorjaarsconcert werd gehouden op zaterdag 28 maart. Het harmonie-orkest speelde o.a. het concoursnummer Apocalyps. Een moeilijk nummer, waarvoor nog heel veel moet worden geoefend alvorens we hiermee op het a. s. concours voor de dag kunnen komen. Voor de pauze vond de huldiging plaats van de jubilarissen Wim
Wassink (40 jaar lid) en Hans Klanderman, Yvonne en Gerrit te Grotenhuis (25 jaar lid) . Door de heer Kruisselbrink van de Gelderse Muziekbond werden de insignes opgespeld; de voorzitter feliciteerde
de betr. leden onder aanbieding van een boeket bloemen.
Na het optreden van de malletband werd afscheid genomen van Jan Derksen als dirigent/instructeur van de band. De opvolger van Jan Derksen werd Martin Geessinck; deze was reeds als vervanger opgetreden tijdens de ziekte van Jan. De eerste repetitie met Martin vond plaats op 30 maart.
April Op 10 april vierde Albert v.d.Heide zijn 12 1/2 jarig huwelijk; enkele leden van het bestuur zijn er naar toe geweest. Op 18 april werd in Bruchterveld een solistenconcours gehouden. Tienke Lammers en Nicol Mateman namen hieraan deel en behaalden een uitstekend resultaat.
Op vrijdag 24 april werd meegewerkt aan het inhalen van de avondvierdaagse in Doetinchem. Evenals andere korpsen stelden we ons op in de buurt van Ruimzicht; Jubal ging midden in de stoet mee richting markthal. De route liep via de Hamburgerstraat, waar zo' n optocht natuurlijk veel bekijks heeft. Bij de markthal werd de stoet ontbonden toen het al donker werd.
Mei Bij de Stille Tocht op 4 mei hebben enkele leden van de Malletband meegewerkt. De avondvierdaagse in Varsseveld werd op 15 mei ingehaald. De wandelaars verzamelden zich bij verzorgingshuis De Bettekamp, evenals de begeleidende muziekkorpsen. De route was dit keer korter dan vorig jaar; de eindbestemming was het veld achter de Maranataschool. Daar werden nog enkele marsen gespeeld en we gingen weer terug naar De Borch.
Op 16 mei werden muziekexamens gehouden te Otterlo; voor het A-diploma slaagde Jody Wiggers (altsax). Het B-diploma werd behaald door Renate Sellink (altsax) en Annerie Rutgers (fluit). Mandy Bruggink slaagde voor het C-diploma (fluit) en Jolanda Brusse voor het D-diploma (fluit). Op 19 mei werd met een bloemetje afscheid genomen van docent Petra Wicherink.
Op 21 mei (Hemelvaartsdag) verleenden enkele muzikanten o.l.v. Gerjo medewerking aan de Hagepreek.
Op 22 en 23 mei werd bij de Maranataschool weer een rommelmarkt gehouden; er werd tevens een veiling gehouden waarvoor goede belangstelling bestond. De opbrengst van de rommelmarkt bedroeg
f 6.883,--.
Op 23 mei is door het harmonie-orkest en de boerenkapel medewerking verleend aan Varsseveld Buitengewoon; aangezien het optreden plaats vond midden in het dorp (voor het gemeentehuis) hadden we over gebrek aan belangstelling niet te klagen.
Op 31 mei (le pinksterdag) speelden we in de kerkdienst in de Adventkerk.
Juni Op vrijdag 5 juni vond het jaarlijkse jeugdconcert plaats. Als eerste stonden de leerlingen melodisch slagwerk van de malletband o.l.v. Karin Moes op de planken. Vervolgens waren de slagwerkleerlingen o.l.v. Martin Geessinck aan de beurt. De blokfluitleerlingen onder leiding van Hetty Westerveld brachten
een muzikaal toneelstukje getiteld 'de rattenvanger van Hamelen', gevolgd door enkele liedjes en wat solostukjes.
Het B-orkest o.l.v. Gerjo Seesink begon met solistische optredens van enkele groepjes; vervolgens werden een viertal concertnummers ten gehore gebracht. Het gevarieerde programma werd enthousiast uitgevoerd en zeer gewaardeerd door het talrijke publiek.
Op 5 juni was er een contactavond voor malletbands in Hummelo. Op zaterdag 6 juni vond een extra repetitie plaats ter voorbereiding van het concert in Zeddam. Op 10 juni konden de blokfluitleerlingen nogeens muziekinstrumenten uitproberen en een keuze maken. Na uitleg over de diverse mogelijkheden viel de keuze op 6 x klarinet, 1 x trompet, 1 x trombone, 3 x lyra en 1 x trom. Van de eerstejaars blokfluitleerlingen gingen er 4 naar een instrument.
Op 12 juni gingen we naar Zeddam voor een gezamenlijk concert met de muziekvereniging uit die plaats. Dit was tevens het afscheidsconcert van Martin Jansen, dirigent van de het Zeddamse corps; Albert v. d. Heide is de nieuwe dirigent van die vereniging.
Op zaterdag 13 juni vertrok het B-orkest naar Dinxperlo; daar werd deelgenomen aan het festival voor jeugdorkesten. Het orkest heeft daar een goede indruk achtergelaten. Op maandag 22 juni verzamelden de harmonie en de malletband zich bij de Maranataschool. Onder leiding van Berry Legters werd een
loopoefening gehouden, waarbij nog eens weer de puntjes op de 'i' werden gezet om toch tijdens het straatoptreden een zo correct mogelijke indruk te maken.

Voor vrijdag 26 juni was een concert met de accordeonvereniging gepland bij het Hofshuus. Vanwege de dreigende regen had de accordeonvereniging zich afgemeld, zodat Jubal er alleen voor stond.
Nadat de stoelen waren afgeveegd werd ons programma (harmonie en malletband) afgewerkt onder redelijke belangstelling. Na afloop hield de malletband nog een barbeque. Op zaterdag 27 juni vond het jaarlijkse uitstapje voor de jeugd plaats; bij de Waarbeek te Hengelo (O) heeft de jongste garde zich
uitstekend vermaakt.
Op 27 juni en 4 juli werden muziekexamens gehouden te Hengelo (G) . Hier behaalden de klarinettisten Lieke Tuenter, Renske Radstake en Joke Krajenbrink het A-diploma. Voor het B-diploma slaagde Stefan Heusinkveld op de trompet en voor het C-diploma Jantine Wassink op de klarinet.
Juli Op 2 juli werd op de Maranataschool het schoolseizoen afgesloten met het schoolfeest. Zoals gebruikelijk was ook Jubal hier aanwezig om de feestgangers te vergasten op een vrolijke noot.
Op vrijdag 3 juli werd als afsluiting van het seizoen een feestavond georganiseerd. De feestcommissie had een vossenjacht op touw gezet waarbij we via het opsporen van de vossen en het beantwoorden
van enkele vragen uiteindelijk bij de Maranataschool terecht kwamen. Hier stond de barbeque klaar en konden we ons de rest van de avond tegoed doen aan diverse drankjes en hapjes.

De laatste activiteit was het brengen van een serenade op vrijdag 10 juli bij het gouden bruidspaar Tieltjes-Klanderman.
Augustus Zoals gebruikelijk is de eerste activiteit van het seizoen steeds de AOV-optocht. Op donderdag 13 augustus vertrokken we vanaf het Svedexterrein en marcheerden aan het hoofd van de feestelijke stoet.
Op zaterdag 15 augustus stelden we ons bij het gemeentehuis op waar tevens de prijsuitreiking plaats vond. Op 21 augustus vond de eerste repetitie van de harmonie plaats, waarbij we direct geconfronteerd werden met het programma van het a.s. concours. Op zondag 23 augustus verleenden we medewerking aan de kerkdienst bij de startzondag van de kerk; deze gebeurtenis vond plaats in de Vennebulten. Op maandag 24 augustus gingen de repetities van de malletband weer van start.
September Op 1 september waren we present i.v.m. de start van mevr.Evenhuis als burgemeester van de gemeente Wisch. Op vrijdag 4 september werd de nieuwe sporthal in Varsseveld feestelijk geopend; samen met andere orkesten werd dit muzikaal opgeluisterd. Op 20 september verleende een blokfluitgroep medewerking aan de Vredesdienst.

Op 24 september gingen Jolanda Brusse en Gerjo Seesink trouwen. omdat beiden lid van Jubal zijn en Gerjo bovendien dirigent van ons B-orkest kon dit niet plaats vinden zonder serenade, samen met enkele andere orkesten. Het B-orkest bracht 's middags een serenade. Op 30 september werd de ledenvergadering gehouden. Bij de bestuursverkiezing werd de plaats van Yvonne te Grotenhuis ingenomen door Monique Wassink. Jan Willem van Eerden werd herkozen.

Oktober In verband met het a.s. concours werden diverse groepsrepetities gehouden (w.o. op 17 oktober de gehele dag). De overige activiteiten m.b.t. het concours waren:
  • 10 oktober extra repetitie;
  • 24 oktober try-out concert te Beltrum;
  • 31 oktober extra repetitie.

Op 9 oktober trad ons lid Annemiek Jansen in het huwelijk met Gerwin Susebeek; ook hier waren we als harmoniecorps present. Op 10 oktober vierde ons lid Dien Hoftijzer-Klanderman met haar man Gerrit het 40 jarig huwelijksfeest bij de Radstake; we brachten hun een serenade. Op 16 oktober gaf het B-orkest een concert bij Den Es. Op 19 oktober trad de malletband op bij de Bettekamp. op 25 oktober werd door enkele klarinettisten meegewerkt aan een dienst voor jong en oud in de Adventkerk.

November Nadat we op woensdag 4 november nog een extra repetitie hielden was op 7 november de concoursdag aangebroken. Het gebeuren vond plaats in Elburg waar we in de Ere-afdeling moesten uitkomen. De krant schreef hierover: 'Met de werken Apocalyps II van Piet Swerts en The Hounds of Spring van Alfred Reed werd aansprekende muziek ten gehore gebracht, wat ook door de jury werd gewaardeerd.

Het resultaat was als volgt:

Naam jurylid L. Tuinstra L.H.J. Adams W. v. Cleemput
Soort werk verpl. keuze verpl. keuze verpl. keuze
1. Zuiverheid 8.5 8.5 8.0 8.0 8.5 8.5
2. Klankgeh. en -verhouding 8.0 8.0 8.0 8.0 8.5 8.0
3. Techniek en articulatie 8.5 8.5 8.0 8.5 8.0 8.0
4. Ritmiek en samenspel 8.0 8.5 8.5 8.5 8.5 8.5
5. Dynamiek en nuancering 8.5 8.0 8.5 8.5 8.5 8
6. Interpr. w.o. frasering 8.5 8.5 9.0 8.5 8.0 8.0
Totaal beide werken 100 100 99

Totaal generaal 299, omgerekend 83,05 punten. Resultaat: ie prijs. In feeststemming werd de rit terug naar Varsseveld afgelegd, waar in De Borch het feest werd voortgezet. Na alle inspanningen was het enkele weken rustig, zodat we konden beginnen met de voorbereiding van ons voorjaarsconcert.

December Op 19 december slaagde ons lid Stefan Heusinkveld voor het C-diploma op de trompet. Op 20 december verleenden we medewerking aan de Volkskerstzangdienst in de Van Pallandthal. Op 23 december trad de blokfluitgroep op bij het kerstfeest op de afdeling dagbehandeling bij Den Es. De volgende dag verleende deze groep haar medewerking aan het kinderkerstfeest. op de ie kerstdag heeft een groep houtblazers meegewerkt aan de kerk- dienst in Westendorp. Hierna werden de activiteiten voor enkele weken stopgezet i.v.m. de feestdagen

Inloggen (leden/donateurs)

Laatste nieuws

Steeds meer donateurs en leden van Jubal Support profiteren van fors belastingvoordeel. Zij hebben de papieren op orde om hun gift aan Jubal te mogen aftrekken van de belastingen. Wilt u ook profiteren? Lees snel hoe na hoe dat werkt.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus