2009

Activiteiten 2009

Activiteiten 2009

2009 Januari

Met een knipoog naar het Nieuwjaar-winnen, gaf het B-orkest op de 3e een Toet’n-concert waar ook optraden het C- en mini-C-orkest. In een ongedwongen sfeer werd er gemusiceerd. Na het toeoeten vonden de toeten met lekkers gretig aftrek.

Op de 7e startte de MMJZ-opleiding met zelfs 2 leerlingen meer dan de 13 die zich in november hadden opgegeven.

Sinds de 10e wordt aan de leden die dat willen, automatisch een agenda-mail gestuurd wanneer er wijzigingen zijn en/of wanneer er binnen 3 weken een evenement plaatvindt. Bijna alle leden zijn op deze gratis service geabonneerd.

De 24e werd tijdens de soepactie geprobeerd weer de nodige erwten-, c.q. tomatensoep en rookworsten aan de man/vrouw te brengen in het dorp en de buurtschappen. Hoewel er iets minder soep werd verkocht dan vorig jaar, zorgden de ontvangen giften ervoor dat de netto-opbrengst tóch nog iets hoger was. U vindt hier een aantal foto's.

“Drie onder één kap” was een optreden van drie mannenkoren onder leiding van Ben Siemes in de drie plaatsen van herkomst. In iedere plaats werd een andere muziekvereniging gevraagd mee te werken. Op de 31e was het A-orkest de gelukkige en gaf in de volle sporthal een mooi concert, waarbij we ons net als het mega-koor, getuige de vele reacties, goed hebben gepresenteerd.Februari

In deze kortste maand van het jaar traden we niet publiekelijk op.


Maart

Op de Wilhelminaschool was een muziekproject waaraan een aantal leden van het A-orkest op de 6e, en de malletband op de 12e meewerkten. Het deed de notulist deugd dat bij de herkenning van de meespelende muziekinstrumenten, de basklarinet te moeilijk was. Het instrument werd betiteld als een mislukte fagot !


April

Op de 18e toonden de leerlingen van het MMJZ-project wat ze in ruim drie maand al aan muzikale kennis hadden opgestoken. Ook traden verschillende groepen leerlingen en de malletband op. 10 kinderen besloten om door te gaan met les, t.w. 1 x trompet, 2x slagwerk en 7x klarinet.

Om de nieuwe commando’s te leren, gaf Arjen Legters op de maandagen 6 en 20 instructie.

Op het Jubal-Kamp op de 25e en 26e hadden maar liefst 43 leden een geweldig week-end in Didam. De Jubal-Kamp-commissie had eer van haar werk, maar ook de handen vol door deze record- opkomst.

De 30e, Koninginnedag, begeleidden we de AOV-vendeliers. Na de opening op het gemeentehuis (en de koffie bij De Heer) trokken de malletband en het A-orkest naar de Bettekamp en daarna naar Den Es.


Mei

Op de 9e haalde Martine Meuleman het A- en B-examen op hobo.

In de week van de 11e mochten we weer met de collectebussen van de Anjeractie (t.b.v. het Prins Bernhard Cultuurfonds) op pad. Helaas viel de opbrengst wat tegen, hetgeen mede veroorzaakt werd door onderbezetting in de collectanten.

Voorafgaand aan het donateursconcert op de 16e, gingen we met zijn allen op de foto.

Het concert van de malletband, het B- en A-orkest was een groot succes. Extra hoogtepunt was het moment dat het A-orkest een subliem spelende Rick Huls mocht begeleiden in het klarinetconcert van Rimksky Korsakoff. Tijdens dit concert werden de 60- jarige jubilarissen Dien Hoftijzer en Gerrit Wildenbeest en de 25- jarige jubilarissen Ria Mateman en Jolanda Seesink nog in de bloemetjes gezet.

Op de 20e trouwde Ruben met ons aller Jantine Wassink die sindsdien mevrouw Nijeboer heet. Het A-orkest bracht natuurlijk een serenade en mocht daarna met hun partners op de bruiloft de feestvreugde proberen te verhogen, hetgeen behoorlijk gelukt is.


Juni

De 6e was een spannende dag voor 13 leerlingen vanwege het examen waaraan ze deelnamen. De uitslag was: Nieke Kodde Hoorn A - 45 punten; Carlijn Kempink Fluit A - 45,5; Emmy Kok Fluit A – 48; Bente Rootmensen Klarinet A – 48; Lean Rougoor Klarinet B – 41; Lonneke Apenhorst Klarinet B - 43,5; Willeke Heersink Klarinet B – 45; Wieneke Harmsen Klarinet B – 38; Willeke van de Wardt Tenor Sax B – 51; Jelmer te Grotenhuis Slagwerk A - 42,5; Joris Kodde Euphonium B - 42,5; Jurgen van de Wardt Theorie A – 8; Rob Sloetjes Theorie D – 8.

Op de 7e werkte het B-orkest mee aan een kerkdienst bij de Maranathaschool.

In het week-end van de 12e tot de 14e werd in Engbergen weer het O.IJ.streekfestival gehouden. Laat op de zaterdagavond trad het A-orkest daar op.

Het inmiddels gebruikelijke laatste concert van het seizoen met Concordia bij het Hofshuus viel dit jaar op de 26e letterlijk in het water en moest worden afgelast.

Op de 29e nam een 5 man sterke kopergroep de muzikale begeleiding van de veteranendag op zich.


Juli

Het verenigingsjaar 2008/9 werd op de 3e afgesloten op feestelijke wijze bij Camping Het Reugebrink

De feestcommissie zorgde op deze vrijdag voor een avondvullend programma bestaande uit boeren- bowlen (een soort klootschieten met een grote bal) en een barbecue.

  Augustus

Kermis. Net als andere jaren was de optocht weer het muzikale startsein voor het nieuwe verenigingsjaar. Op de 13e en 15e gingen de malletband en het A-orkest als onderdeel van de AOV-optocht door Varsseveld. Op de donderdag moesten we erg lang wachten voordat we in konden voegen en ook werd er onderweg vaak gestopt. Voorafgaand aan de optocht op zaterdag hebben we de wagens opgehaald bij het Svedex-terrein en omdat we toen voorop liepen, liep alles lekker door.

Vervolgens gingen alle onderdelen weer van start, de eerste repetities en lessen volgden. Op de 22e was er een informatie-bijeenkomst voor alle leerlingen, zodat zij en ook hun ouders op de hoogte waren van allerhande zaken rondom de lessen.

  September

Het B- orkest verleende medewerking aan de zondagavond- zangdienst op de 27e in de Grote Kerk.

  Oktober

Op de 24e hielden we een herfstconcert. Nadat ’s middags het koor van de kerk was voorzien van vloerbedekking en zwarte doeken, trad ’s avonds  het A- orkest als eerste op. Begonnen werd met Valley of the Pinios. Daarna werd het concoursstuk voor 2010: Sidus gespeeld. Na dit zware stuk kwam het luchtigere TinTin. Met de Marche Victorieuse sloot Jubal haar optreden af. Na de pauze gaf de fanfare Union uit Zelhem o.l.v. Alfred Willering haar try-out voor het komende concours. Behalve de concoursstukken werden ook 3 andere nummers gespeeld. Achtereenvolgens werden gespeeld Valley of the Pinios; Tintagel Castle; The Bermuda Mystery; Codon en Arromanches.

De 30e vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Voorzitter Erwin Heersink opende de avond en gaf vervolgens een korte samenvatting van wat er het afgelopen verenigingsjaar zoal heeft plaatsgevonden. Daarna was het woord aan Wim Kruisselbrink van de CBOW. Hij was gekomen om Gerard Grond te huldigen vanwege zijn 50-jarige lidmaatschap. Namens Jubal feliciteerde Erwin Heersink de jubilaris en overhandigde een bos bloemen.
In deze vergadering was Berry Legters het aftredende bestuurslid, hij werd door de voorzitter bedankt voor het vele werk dat hij voor de vereniging, met name voor de malletband heeft gedaan. Edwin Klompenhouwer was aftredend en herkiesbaar. Hij werd herkozen en Ilse Krajenbrink werd gekozen waarmee het aantal bestuursleden weer oneven is.

De 31e toog de malletband naar Terwolde om daar mee te werken aan een slagwerkoptreden van de malletband uit die plaats.

  November

Om de jeugd ons enthousiasme voor de muziek over te dragen togen een 20 tal leden uit de malletband en het A- orkest op de 13e naar  4 basisscholen, resp de Julianaschool op de Heelweg, de Knienenbultschool in Westendorp, de Wilhelminaschool en de Maranathaschool in Varsseveld.
De dag was succesvol, er meldden zich  10 scholieren aan voor het project MMJZ.

Op de 14e waren wij aan de beurt om dit jaar Sint Nicolaas in te halen. Vanaf de parkeerplaats van Den Es gingen wij de Sint, gevolgd door kinderen en ouders, vóór naar de grote kerk. Hier werden de kinderen ermee vertrouwd (en bang) gemaakt dat de Sint echt weer in de buurt is.

  December

Op de 4e gaf het mini- C-, het C- én het B- orkest een pepernotenconcert. Voor een enthousiast publiek werd er goed en erg afwisselend gemusiceerd. Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de binnenkomst van Sinterklaas, gezeten in de bak van een bakfiets, bestuurd door een fiets- Piet en gevolgd door een race-fiets-Piet. Het publiek werd door de zwarte pieten rijkelijk van pepernoten voorzien en de deelnemers krijgen zelfs een echte speculaaspop.
Hierna ging het A-orkest dat het concert in uniform had gevolgd, door naar De Radstake om het echtpaar Hofs- Tieltjes van de Dames Jolinkweg een serenade te brengen op de receptie ter ere van hun 50- jarig huwelijk.

Op de 12e werkte het B-orkest mee aan de opvoering van “Het Kerstfeest van Scrooge”  door het Sinderense jeugdtheater “Kinderspöl”. Op het podium was een mooi decor in de Dickens- sfeer opgebouwd. Behalve het prachtige spel vielen ook de passende kledij en het professionele schminkwerk in de smaak bij het in grote getale opgekomen publiek. Volgens de notulist is het onderschrift onder de pagina- brede foto in De Gelderlander (”Achttien kinderen voerden het stuk op”) niet van toepassing op de duidelijk zichtbare gezichten in de orkestbak van Daan, Jeroen en Mark.

Een met enkele klarinettisten, fluiten en saxofoon aangevuld koper-ensemble uit het A- orkest probeerde zich onder de goed bij het uniform kleurende kerstman-mutsen warm te spelen in de muziekkoepel bij het oude gemeentehuis op de kerstmarkt op de 13e. Mede door de geluidsinstallatie waren ze zelfs nog goed hoorbaar aan het eind van de Spoorstraat. De glühwein was al afgekoeld voor ze in de muzikanten haar werk kon doen.


Meer artikelen...

  1. Soepactie 2009

Inloggen

Laatste nieuws

Jubal op YouTube

Heeft u ons YouTube kanaal al bezocht? http://www.youtube.com/jubalvarsseveld. Hier kunt u alle filmpjes van onze orkesten nog eens rustig nakijken.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus