Jeugdorkestenfestival te Dinxperlo

Op zaterdag 26 juni heeft het B-orkest deelgenomen aan het jeugdorkestenfestival te Dinxperlo. Hier vindt u het juryverslag van die dag.


Crimond

Orkestrale fraaie momenten. Jammer dat de zuiverheid te veel negatief het geheel beinvloedt. De grote ??? sprongen zijn vrijwel allen onzuiver. Probeer fluit-hobo's tot een kleur te vormen. Idem het ??? meer een groot sonoor (??) register.

Om deze moeilijke maar duidelijke orkestratie meer eenheid in balans / homogeniteit aanbrengen. Let erop dat trp (??) niet teveel domineert.

Queens Park Melody

Fraaie intro. Realiseer goede tempo-overgang. Lage register van klar. (??) zeer onzuiver (Jammer). Tempo is niet constant. Fraai e trp en trb solo.

Het totale hout mag m.i. nog meer als blok klinken (??). Alle elementen zijn aanwezig. Overnemen van melodielijnen realiseren vanuit de balans vloeiender en altijd met intentie. Slotmaat veel te kort.

Admiral Spirit

Probeer met het zeer povere thematische materiaal het nodige eraan toe te voegen. Het hout wordt vaak weggedrukt. Heeft ook te maken met de kwaliteit van de partituur. Geef het hout absoluut meer ruimte. De ligging is te laag.

Alle orkestrale (??) zaken verlopen logisch en vanzelfsprekend. Prima.

Maar maak nu met deze positieve ingredienten v/h orkest nog meer muziek. Orkest met vele mogelijkheden.

Registerbalans (??) realiseren n.a.v. de gewenste klankkleuren vanuit elke partituur.

Succes. Prima optreden.

Alex Schillings.

Inloggen

Laatste nieuws

Steeds meer donateurs en leden van Jubal Support profiteren van fors belastingvoordeel. Zij hebben de papieren op orde om hun gift aan Jubal te mogen aftrekken van de belastingen. Wilt u ook profiteren? Lees snel hoe na hoe dat werkt.

Ideeënbus

Heeft u ideeën? Laat deze dan achter via de Ideeënbus