C-orkest

C-orkest

Het C-orkest is een van de jonge harmonieorkesten van Jubal. In het C-orkest krijgen de jonge muzikanten al na een jaar les veel ervaring in het samenspelen in een orkest. Het is iets uitgebreider dan het Mini C-orkest, met een bredere bezetting en meer gevorderde stukken.

Naast het samenspelen wordt op speelse wijze aandacht besteed aan de muziektheorie. Wat nu eigenlijk “andante” of “decresendo” betekent en wanneer op die manier gespeeld moet worden wordt aan de hand van eenvoudige stukjes in de praktijk geoefend. Deze termen zijn immers voor de beginnende muzikant maar abacadabra….

Naast de beginnende leerlingen spelen bij iedere sectie ook enkele gevorderde leerlingen mee. Op deze wijze kunnen de muzikanten zich aan elkaar optrekken. Bovendien kunnen zo vragen over bijvoorbeeld welk ventiel of welke klep moet worden ingedrukt snel worden beantwoord.

Het C-orkest staat open voor iedereen die muziekles volgt en deelname is kosteloos. Het C-orkest bestaat sinds het seizoen 2003/2004. En repeteert op de vrijdagavond in de grote zaal van het Borchuus van 17.45 – 18.30 uur.

Tekst