B-orkest

B-orkest

Het B-orkest is het harmonieorkest van Jubal dat bedoeld is om de beginnende muzikanten verder kennis te leren maken met het spelen in een orkest en het samenspel van de individuele leden te verbeteren.

Na circa anderhalf jaar les heeft wordt de leerling automatisch en gratis lid van het B-orkest. In dit orkest wordt geprobeerd leuke en bekende muziek in te studeren en vervolgens uit te voeren voor publiek. Het B-orkest is een onmisbare spil tussen het C-orkest en het A-orkest en dient als springplank naar het A-orkest. Er wordt telkens gezocht naar een goede balans tussen een uitdagende en speelbare muziekwerken.

Gevorderde muzikanten ondersteunen de beginnende muzikanten in dit orkest. Daarnaast worden bepaalde instrumenten door de wat meer ervaren muzikanten bespeeld. Hierdoor is het mogelijk de concerten met een complete bezetting te spelen.

Het B-orkest staat open voor iedereen die muziekles volgt (na beoordeling docent en dirigent). Het B-orkest van Jubal repeteert op de vrijdagavond van 18.45 u – 19.45 uur in ‘Het Borchuus’ te Varsseveld.

Tekst

Gerjo Seesink

Vanaf het begin van de jaren negentig staat het B-orkest van Chr. Muziekvereniging Jubal onder de muzikale en artistieke leiding van Gerjo Seesink.

Gerjo is ooit bij Jubal begonnen op de cor-hoorn (hoorn met ventielen die bespeeld wordt met de rechterhand) maar is later overgestapt naar de trombone. Hij heeft zowel trombone- als euphoniumessen succesvol gevolgd aan het conservatorium in Enschede.

Naast lesgeven op deze en andere koperinstrumenten is Gerjo ook als dirigent aan een enkele andere verenigingen in de regio verbonden. Sinds 2008 bespeelt Gerjo de es-bas binnen het orkest.

Concoursresultaten

JaarPlaatsAfdeling/DivisiePuntenPrijsOpmerking
1986Aalten3e2881eConcertconcours/Festival
2002Enschede3e861e+promConcertconcours
2004Amersfoort5e87,251e+promConcertconcours
2007Neede4e80,671eConcertconcours
2012Enschede4e82,591eConcertconcours
2016Zutphen    4e90,581e+prom+lofConcertconcours
2017Drachten4e88Hoogste scoreOpen Nederlandse Harmonie Kampioenschappen