Voorjaarsconcert

Let op leden

Leden van Jubal: kijk ook altijd op het ledendeel voor de laatste mededelingen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarsconcert

16 maart @ 20:00 22:00

Tijdens het voorjaarsconcert treden het Slagwerkensemble (SE) en het A-orkest voor u op. Het concert staat in het teken van ‘Water’. 

Over het optreden van het slagwerksensemble

In april doet Jubal’s Slagwerk Ensemble mee aan het Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK). Tijdens het voorjaarsconcert geven ze vast een voorproefje van het werk dat zij daar zullen spelen: Beneath the Blue. Componist Sem Gevers zegt hierover: ‘met donkere, diepe akkoorden, percussieve effecten en een filmische main theme, is Beneath the Blue een muzikale reis naar de bodem van de oceaan. Een verborgen wereld in het donkerblauw, waar rare wezens kronkelen en de natuur nog steeds vrij spel heeft.

Ons eigen lid Frits Renting componeerde The Escape als onderdeel van zijn D-examen. Met uitgangsdoel ‘filmmuziek’, haalde hij inspiratie uit bekende werken van Hans Zimmer, Brian Tyler en John Williams en verweefde het geheel tot een mooi werk van achtervolging en ontsnapping. Verder komt het prachtige verstilde Water Diviner van componist Ludovico Einaudi voorbij en het opbeurende Running on raindrops uit de Disneyfilm Raya and the last Dragon. 

Het slagwerksensemble staat onder leiding van Edwin Rosmulder.

Over het optreden van het A-orkest

Het A-orkest voert onder meer het werk Aquarium van de Nederlandse componist Johan de Meij uit. Dit werk verbeeldt zes tropische vissen, die elk worden vertolkt middels een muzikaal motief dat in variaties opduikt. Het betreft de neontetra, de sidderaal, de engelvis, het zeepaardje, de zebrasvis en de guppies.

Het werk The Sunken Village van Philip Sparke beeldt een oude legende uit van het Maasdorp Urmond (Limburg) uit, volgens welke de Urmondenaren bestraft werden voor hun zedeloosheid door middel van een overstroming waarbij vele doden te betreuren waren. Volgens de legende waren de geesten van de slachtoffers, bij wijze van waarschuwing aan de levenden, als kleine lichtjes nu nog bij nacht rond het water van de Maas.

Van de prachtige Nederlandse natuurfilm Holland: natuur in de Delta wordt de filmmuziek uitgevoerd. Ons eigen lid Rob Sloetjes arrangeerde de muziek van componist Bob Zimmerman tot een bewerking voor harmonieorkest. Het arrangement betreft de finale van de film, waarin de verschillende dieren (zoals de bever, haas, snoekbaars en zeearend) nog eenmaal langskomen, met als grote afsluiter: de zeearend.

Uiteraard kan een luchtige swing niet ontbreken op deze avond. Het bekende nummer Beyond the Sea of La Mer is een ode aan de zee. Het is uitgevoerd door vele artiesten. Het is oorspronkelijk een rustige ballad, maar tegenwoordig is de R&B variant van George Benson veel bekender. Jubal sluit dan ook in deze swingende stijl af.

Over het concert

Het concert vindt plaats in de Grote- of Laurentiuskerk te Varsseveld. Aanvang 20.00u. De toegang bedraagt € 7,50 per persoon. Donateurs en leden van Jubal Support hebben gratis toegang.

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 – 22:00 CET
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Let op leden

Leden van Jubal: kijk ook altijd op het ledendeel voor de laatste mededelingen